Előfizetői tartalom

Európa fegyverkezik, Oroszország katonai erővel fenyeget - Tényleg küszöbön a harmadik világháború?

Mióta az Egyesült Államok nyolc hónapnyi teketóriázás után újraindította a fegyverszállításokat Ukrajnának, érezhetően megnőtt a feszültség a Kelet-Nyugat tengelyen. Oroszország vezetői szinte óránként fenyegetnek atomcsapással, a NATO egyes vezetői katonákat akarnak küldeni Ukrajnába, a szövetség keleti védvonalán pedig megindult a bunkerépítés. Bár kétségkívül riasztó, 1930-as éveket idéző hangulat uralja a politikai narratívát, továbbra is kevés az esély arra, hogy harmadik világháborúba torkollik a mostani helyzet. Ez viszont sajnos hosszabb távon változhat.

Hatalmas a feszültség, már nyílt háborúról beszélnek Az elmúlt hetekben érezhetően feltekerték az orosz és nyugati politikusok is a háborús eszkaláció retorikáját. Emmanuel Macron francia elnök többször is kijelentette, hogy nyitott arra, hogy katonákat küldjön Ukrajnába támogatási feladatok ellátására, Ingrida Šimonytė litván miniszterelnök pedig még ennél is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés