Előfizetői tartalom

Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára

Portfolio
Az április végi összesítésünk óta több termék is felkerült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "kiszereléscsökkentési" listájára. Ezen azokat a termékeket gyűjtik, amelyek mérete, úgy csökken, hogy a régi kiszerelést kivezetik. A kormány ezzel a zsugorinflációnak próbálja elejét venni, vagyis annak a gyakorlatnak, hogy egy gyártó áremelés helyett a terméke méretének csökkentésével növeli a bevételeit.

A szabály úgy szól, hogy egy legalább 1 milliárd forint árbevételt elérő üzletben egy előrecsomagolt 2020. január 1., illetve 2023. július 1. között forgalmazott terméket egy új kisebb tömegű, térfogatú csomagolásban hoznak forgalomba, akkor a kereskedő köteles a termék kereskedő általi forgalmazásának megkezdésétől számított 2 hónapig feltüntetni a kiszerelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés