Családosként építkeznél? - Itt jár hozzá ingyen telek!

Portfolio
Egyre több település ajánl fel ingyen telket a CSOK-ot igénybe vevő családoknak - írja a Magyar Idők. Ezúttal Balassagyarmaton, Komlón, Makón, Ásotthalmon, Csongrádban és Jászapátiban próbálják ezzel a lehetőséggel odacsábítani a családosokat. A települések akár több tízmilliós közművesítésre is hajlandóak, hogy a többgyermekes családok az ő városukba költözzenek.
A Nógrád megyei Balassagyarmaton az egykori, Ifjúság úti iskola helyén adnak át tíz telket egy vállalkozónak, aki az oda felépítendő sorházakból a telkekért cserébe kettőt az önkormányzatnak ad át. Ugyanez a vállalkozó egy másik iskolaépületet társasházzá alakít, amiért cserébe újabb 4-5 lakást kap majd a város. Az így létrejövő lakásokat a település olyan családoknak adja ki, akik nem tudnak részt venni a CSOK-ban.

Komlón legutóbb egy ötgyermekes család kapott egy 900 négyzetméteres, összközműves telket a helyi önkormányzattól, de tíz család kapott további, összesen 8 millió forint segítséget. A makói önkormányzat szintén támogatja és elősegíti fiatal családok letelepedését. Három, egyenként 700 - 770 négyzetméteres telekre írt ki pályázatot, amelyek elbírálásában előnyt élveznek a három- vagy több gyermekes családok. Ezen felül azonban további négy hasonló méretű telek közművesítési munkálatai kezdődnek meg, de igény esetén további telkeket bocsátanak ingyen az érdeklődők rendelkezésére.

A Csongrád megyei Ásotthalmon egy CSOK-os család pályázata felelt meg a követelményeknek, velük hamarosan együttműködési megállapodást köt az önkormányzat. Új utcát azonban csak megfelelő számú érdeklődő esetén hoznak létre, mert a közművesítés több tízmillió forintos terhet róna a községre. Ha ez nem valósul meg, akkor már meglévő építési telkeket ajánlanak fel a családoknak.

Jászapátiban egyelőre csak érdeklődők vannak, ott első körben 8 telket közművesít az önkormányzat, de további igények esetén újabb telkeket vonnak be a programba. Csongrádban jelenleg két család építkezik a CSOK és az önkormányzat jóvoltából, azonban itt is vannak még érdeklődők.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF