Panelből penthouse? Egyedi ötlet egy lakótelep megújítására

Portfolio
Tervpályázatot hirdettek a budapesti József Attila-lakótelep megújítására, mivel a műszakilag elöregedő típusépületek energetikai korszerűsítése már régóta indokolt, de az épületek külső megújítása és az üzemeltetés gazdaságossága is legalább ennyire fontos. A lift nélküli épületek felvonóval történő bővítésének anyagi forrását a lapostetők ráépítési lehetősége biztosíthatja.
A József Attila-lakótelep épületeinek és parkjainak felújítása mellett további funkcióváltó területek bevonására is potenciális lehetőség nyílik. Ezen túl a projekt magába foglalhatja a lakótelep hiányzó közösségi központjának rendezését, valamint az Üllői út zajvédelmének és a parkolás problémáinak lehetőség szerint megoldását is. A tervpályázat célja, hogy feltárja a megújítási lehetőségeket, ami alapján az elkészítendő új kerületi építési szabályzat hosszú távon biztosítja a tervezési terület jövőjének fenntartható megújítását.

A magyarországi 800 ezer lakótelepi lakás közül 8 ezer, vagyis az állomány 1 százaléka tartozik a József Attila-lakótelephez, a IX. kerület lakosságának pedig harmada él itt, ami ugyancsak indokolja a felújítást.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF