Több hónapot csúszik a budapesti luxusszálloda átadása

Portfolio
Csúszik a Párisi Udvar Hotel átadása, a vártnál 5 hónappal később, 2018 őszére várható a luxusszálloda megnyitója. Az építkezés lassulásának hátterében statikai problémák állnak, amely az eddigi 12,5 milliárd forintos beruházási költségeket is felnyomta. A környéken lakók nagy örömére hamarosan olyan fázisba jut az építkezés, hogy újra szabadon járhatóvá válik a Petőfi Sándor utca.
Szeptember 25-én került sor a szerződéskötésre, amelynek keretében a Párizs Property Kft. megállapodott a Hyatt Hotelsszel, az egykori Brudern-házból átalakított szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti majd és The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni.

A Párisi Udvar Hotel megnyitását 2018 nyarára tervezték, azonban most olyan statikai problémák merültek fel az építkezés során, amelyek meghosszabbították a kivitelezésre szánt időt, így várhatóan 5 hónappal később, 2018 őszén nyithatja meg kapuit az ötcsillagos luxusszálloda.

Az Unbound collection másfél éve jött létre és a Hyatt részeként olyan márkát képvisel, amelyek a felsőkategóriás szállodák közül a különleges épületekben kerülnek kialakításra. Így lehet a korábbi Párisi udvar ikonikus épületéből a márka második európai szállodája.

Hermesz János az építkezés projektmenedzsere elmondta, hogy 1400 négyzetméternyi födémet kell kicserélni, amivel korábban nem számoltak, így nagyrészt ez okozza a csúszást. A többletköltség mintegy 700 millió forintot tesz ki, így a beruházás már meghaladta a 13 milliárd forintot.

Az építkezés miatt eddig lezárt Petőfi Sándor utca december 23-tól újra járható lesz az autósforgalom és a tömegközlekedés számára. Az építési munkálatok folytatásához most azonban a Ferenciek teréből fognak egy részt lezárni.



© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF