Év végén fogadhatja látogatóit a belvárosi luxusszálloda

Portfolio
Idén nyáron láthatóvá válik a Párisi Udvar Hotel Budapest épületének külső megújulása, befejeződtek ugyanis a homlokzat és a kristálykupola restaurálási munkálatai. A Ferenciek tere felőli részről, egy rövidebb szakasz kivételével hamarosan az állványok is elbontásra kerülnek, novembertől pedig teljesen zavartalan lehet az épület körüli közlekedés - szerepel a Market Építő Zrt. és a Mellow Mood Hotels közleményében.
A Párisi Udvar Hotel Budapest rekonstruálása idén nyáron újabb mérföldkőhöz érkezett, megújult a kristálykupola és a kerámiadíszítésű homlokzat is - az épületet többek között Zsolnay kerámiák, Róth Miksa üvegablakok díszítik, amelyek most újra láthatóvá válnak.

Tavaly jött létre a megállapodás, a Párizs Property Kft. és a Hyatt Hotels között, hogy az egykori Brudern-házból átalakított szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti majd és The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni.



Kép forrása: Market Építő Zrt.
A Petőfi Sándor utcai oldal után, az épület Ferenciek tere felőli részéről is - egy hat méteres szakasz kivételével - eltávolításra kerülnek az állványok. A következő építési fázis alatt a belső munkálatokon lesz a hangsúly, így a tervek szerint novemberben már a Ferenciek tere is zavartalanul működhet tovább, megfelelve közfunkciójának. A Párisi Udvar pedig - ahol a Mellow Mood Hotels legújabb, The Unbound Collection by Hyatt szállodalánchoz tartozó ötcsillagos hotele kap helyet - télen készül el, ekkor veszi kezdetét a próbaüzem.A munkálatok már két és fél éve tartanak, Tóth András a kivitelező Market Építő Zrt. műemlékvédelmi projektvezetője elmondta, hogy eddig 3000 négyzetméternyi homlokzati felületet restauráltak, a kerámia elemek felújítása pedig mintegy 70 ezer munkaórába telt. Az épület legmagasabb pontja eléri a 41 métert, ami egy 13 emeletes panelháznak felel meg.

Kép forrása: Market Építő Zrt.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF