Íme az 50 legbefolyásosabb személy a magyar ingatlanpiacon

Portfolio
Rég nem látott aktivitás volt tapasztalható 2018-ban is a hazai ingatlanpiacon, ami az iparág minden szegmensében jelentős változásokat okozott. Ahol egy éve ilyenkor még tervrajzok voltak, mostanra hatalmas szerkezetkész épületek állnak, miközben a már meglévő épületek között is előszeretettel nézelődnek a legnagyobb magyar és külföldi befektetők. A piac erős mozgásban van, amivel együtt a legnagyobb szereplők köre is folyamatosan változik. Éppen ezért a Portfolio Ingatlannál harmadik alkalommal is elkészítettük a hazai ingatlanpiac iparági toplistáját, ahol a cégvezetők és befektetők mellett számos fejlesztő is bemutatkozott. A portrésorozat azokról szól, akik 2018-ban valamilyen módon meghatározó befolyással voltak a piacra. A lista azonban csak az idei év lenyomata, jövőre újraosztjuk a helyeket.

A 2018-as "Az 50 legbefolyásosabb személy a hazai ingatlanpiacon" kiadványunkban bemutattuk azokat, akikről a leginkább szólt a 2018-as év, és akik várhatóan jövőre is a legfontosabb szereplői lesznek mind a lakóingatlanok, mind a kereskedelmi ingatlanok hazai világának, legyen szó befektetésről, bérbeadásól, üzemeltetésről, fejlesztésről vagy akár kivitelezésről. 2017-ben az év legbefolyásosabb ingatlanpiaci szereplőjének az építőipari munkást neveztük meg, 2018-ban azonban ez a cím, az ingatlanpiacot érintő számtalan törvényi és szabályozási változtatás miatt (például elővásárlási jog világörökségi helyszínen, lakásáfa, lakástakarékok, SZIT-ek szabályozása) az ÁLLAM-ot illeti. Most pedig nézzük a teljes listát.

A csúcs közelében vagyunk, a kérdés csak az, hogy lehet-e még feljebb kúszni (átadásokban biztosan) vagy meddig lehet ezen a szinten, ellaposítva azokat a grafikonokat, fent maradni. A világszintű kockázatok ugyan mindig Damoklész kardjaként lebegnek az olyan konjunktúrában lévő nyitott gazdaságok nyaka felett, mint a magyar, de amíg nincs gond, szárnyalni fogunk tovább. Az aktuális piaci helyzetet a Portfolio Ingatlanmagazin legújabb számában elemeztük, ami a Portfolio könyvesboltban és a nagyobb újságárusoknál érhető el.

Ádány Tamás Az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója. Ágházi Gyula A Gránit Pólus Csoport vezérigazgatója és igazgatótanácsának tagja. Árendás Gergely A Property Market Kft. ügyvezető igazgatója. Barabás Géza Az S Immo budapesti leányvállalatának vezetője. Biró Gergely A Diófa Alapkezelő igazgatója. Bojár Gábor A Graphisoft Park létrehozója. Borbély Zoltán Az Atenor Csoport magyarországi igazgatója.

További információkért kattints a képre!
Március 29-31. - Lakás 2019 Kiállítás!!! Látogass el a pénteki Lakás Klub Extra programjára, ahol megtudhatod az újlakás-piaccal kapcsolatos aktuális fejleményeket, külön körbejárva az elérhető fizetési konstrukciókat, az engedélyezési folyamatokat, a CSOK várható átalakításával kapcsolatos lehetőségeket, akárcsak azt, hogy a mostani piaci környezetben mik jelentik a legnagyobb kockázatokat és kihívásokat a kivitelezés vagy a lakások értékesítése során.

Doron és Guy Dymschiz A Duna House tulajdonosai. Erdei Bálint A Redwood Holding alapító tulajdonosa. Fekete Zoltán Az MNB-Alapítványok elnöke. Földi Tibor A Cordia Zrt. vezérigazgatója. Furulyás Ferenc A Jones Lang LaSalle budapesti irodájának ügyvezető igazgatója. Futó Gábor A Futureal csoport alapítója és társtulajdonosa. Fürjes Balázs Kiemelt beruházások kormánybiztosa. Garancsi István Market Építő Zrt. Gereben Mátyás A CPI Ingatlan Csoport magyarországi részlegének országigazgatója. Gulyás Ede A CA Immo magyarországi irodájának ügyvezetője. Gyorgyevics Benedek A Városliget Zrt. vezérigazgatója. Jan Hübner A HB Reavis magyarországi cégcsoportjának ügyvezetője. Jászai Gellért A Konzum Nyrt. elnöke. Jellinek Dániel Az Indotek Group vezérigazgatója. Kemenes László A Prologis magyarországi ügyvezetője. Kibédi Varga Lóránt A CBRE magyarországi ügyvezető igazgatója. Kiss Gábor A Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója. Kis-Szölgyémi Ferenc A B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa. Kovács Attila A Horizon Development vezetője. Nagy Viktor Az Immofinanz magyarországi részlegének vezetője. Nagygyörgy Tibor A Biggeorge Property Zrt. alapító-tulajdonosa. Nemes Rudolf A CTP Management Hungary Kft. országmenedzsere. Noah M. Steinberg A Wing elnök-vezérigazgatója. Pados Gergely A Cushman & Wakefield magyarországi ügyvezető igazgatója. Pázmány Balázs Az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatótanácsának elnöke. Philippe Beurtheret A Ceetrus magyarországi vezetője. René Droese A Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Robert Snow A GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. Rudolf Riedl A Raiffeisen Evolution magyarországi ügyvezetője. Salamon Adorján Az Eston International tulajdonosa. Sameer Hamdan és Zuhair Awad A Mellow Mood csoport tulajdonosai. Scheer Sándor A Market Építő Zrt. alapító tulajdonosa. Székely Ádám Az Infogroup ügyvezetője. Tatár Tibor A Futureal cégcsoport kereskedelmi és irodafejlesztésekért felelős vezérigazgatója. Tiborcz István A BDPST Group tulajdonosa. Tim Hulzebos A Colliers International magyarországi irodájának ügyvezető igazgatója. Tóth Nándor Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Török Árpád A TriGranit vezérigazgatója. Ungár Anna A BIF Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. Vágó László A Strabag Property and Facility Services Zrt. vezérigazgatója. Várkonyi Viktor A Graphisoft vezérigazgatója, a Nemetschek SE igazgatósági tagja. Veres Tibor A Wallis Zrt., a Wing Zrt. és a Graboplast Zrt. tulajdonosa. Waberer György A Waberer's International Nyrt. alapítója.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF