Felpörgettük a hazai ingatlanpiacot! - Képriport az X-Cycling napról

Gombkötő Emma
A kevesebb néha több jeligére indult meg az első X-Cycling biciklitúra Budapestről Balatonfüredre, a Property X konferencia helyszínére. Hetekkel a 140 km-es kihívás előtt minden jel arra utalt, hogy tökéletesek lesznek a körülmények a túrához, végül ez máshogy lett. A résztvevők létszáma a nagy esőzés hírére az utolsó 1-2 napban ugyan lefeleződött, de ezzel arányosan nőtt az elszántság és a kalandvágy mindazokban, akik végül ott voltak és végig csinálták. A Magyar Zene Házától a füredi Anna Grand Hotelig tartó túrát a CPI Property Group és több lelkes kísérő is támogatta. A hagyományteremtés volt a cél, és az első év azonnal bebizonyította a mondást: nincs rossz idő, csak rossz öltözék. Egyesek már komoly fogadásokat is kötöttek a másnapi partin, hogy 2024-ben minimum 50 fős lesz a mezőny. Legyen nekik igazuk!

1 nap, 11 óra, 13 résztvevő, 140 km, megszámlálhatatlan esőcsepp és végtelen elszántság

Röviden így lehetne összefoglalni a június 6-án megrendezett Property X-Cycling napot, melyet a CPI Property Group támogatásával keltettünk életre.

Ezt követte június 7-én és 8-án a szakmai program, a Portfolio Property X és a Balaton Business Forum a balatonfüredi Anna Grand Hotelben.

A biciklizés napját megelőzően keveset aludtunk, óránként frissítettük az időjárás előrejelzést és az élő radarokat, hátha a felhőszakadás helyett meglátjuk a napocska ikont, de nem így lett. 

A csapadékmennyiség száma nőtt, a résztvevők száma csökkent. 

Sok óra munka, szervezés volt mögöttünk, és még maradt 13 jelentkező, így nem mondhattuk le az eseményt, és milyen jól tettük.  

Június 6. Szerda.

Hajnali kelés, majd találkozás a Magyar Zene Házánál, ahol a résztvevőket szendvicsek, kávé és egy lelkes támogatói csapat várta, akik végig biztosították a frissítőket, a jó hangulatot, lelki és műszaki támogatást a nap folyamán.  

8:30

Elindult a csapat, a profi országúti felszereléstől a teleszkópos hegyi kerékpárig mindenféle eszközzel. A résztvevők bőröndjeit bedobtuk gyorsan az autóba, és irány Gyúró, az első frissítőpont.

11:00

Gyúró, Faház Büfé. Egy igazi kis retró kocsmában vártuk energiaszeletekkel, szendvicsekkel, banánnal, üdítőkkel, Lédi néni pedig egy pohár sörrel a legszomjasabb bicikliseket. Ekkorra már kellően elázott mindenki, de még a java hátra volt. A távból és az esőből is.  

13:30

Pákozdi pihenő. Az autópálya mellett a kamionsofőrökkel együtt vártuk a biciklistáinkat. Ismét megázva, éhesen, de egyben és épségben érkezett meg a csapat. Egy kis szusszanás, frissítés, és indulás. Vagy mégse. Defekt. Ez sem okozott problémát, a csapat pillanatok alatt megoldotta a helyzetet, és végül sikeresen elindult egy újabb hosszabb távra, Balatonakarattyára.  

17:00

Balatonakarattya. Az időjárás jobbra fordult, de ezt egy özönvízszerű esőzés előzte meg. Kőszárhegyen egy buszmegállóban várta a csapat, hogy enyhüljön az égszakadás, közben a kísérők a telefonjukat bújták, hogy merre járhatnak a bringások. Végre megérkeztek. Pogácsa, sör, szendvicsek. 4 további résztvevővel bővült a biciklisek tábora, így végül 12-en vágtak neki az utolsó szakasznak.  

19:00

Anna Grand Hotel, Balatonfüred. A pezsgő behűtve, Queen szám bekészítve, a győztesnek járó póló a levegőben. A végső szakaszt is teljesítő 12 résztvevő egyben, elázva, elfáradva, de annál nagyobb jó kedvvel megérkezett a célba.  

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Ha esik, ha fúj. Sőt, akkor igazán.

A teljes fotósorozat és a biciklisták saját fotói a lenti képekre kattintva, a megnyíló galériákban érhetőek el.  

Nézd meg a Portofilio Property X 2023 összefoglaló videóját is:

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.

Címlapkép forrása: Gombkötő Emma

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF