Médiaipari díjat nyert a Portfolio podcastje, a Telepesek

Médiaipari díjat nyert a Portfolio podcastje, a Telepesek

November 7-én adták át a Kreatív reklám- és médiapiaci szaklap által szervezett Online Video Audio Awards (OVA) 2023-as díjait. A legjobb podcast idén a Portfolio hatrészes, Telepesek című sorozata lett.

A Portfolio junior újságírót keres

A Portfolio junior újságírót keres

A magyarországi gazdasági média vezető szereplője, a Portfolio, komoly szakmai ambíciókkal rendelkező junior újságírót keres. Az ideális jelölt pályakezdő vagy 1-2 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Érdekel a fintech, az AI, a kütyük világa? Gyere dolgozni a Portfolio-hoz!

Érdekel a fintech, az AI, a kütyük világa? Gyere dolgozni a Portfolio-hoz!

Revolutozol, mindent tudni akarsz a mesterséges intelligenciáról, a robotokról, a jövő technológiáiról, és szeretnél minden nap valami újat tanulni? A digitális világ a mindened, imádod kipróbálni a legújabb kütyüket? Utálod a monotonitást és nem elégszel meg azzal, hogy csak egy fogaskerék legyél egy multi lélektelen gépezetében? Akkor itt a helyed! Pályakezdő, vagy egy-két évnyi tapasztalattal rendelkező kollégát keresünk, aki szívesen írna a banki digitalizációról, a fintech újításokról, a nagyvállalati informatika fejlődéséről.

Ki nem találnád, melyik ország jár az élen a digitális banki csatornák használatában

Ki nem találnád, melyik ország jár az élen a digitális banki csatornák használatában

Érdekes módon nem egy nyugati ország áll az élen a digitális banki csatornák használatát tekintve: az első hely ugyanis Törökországé, de talán még meglepőbb, hogy a második helyen pedig Nigéria áll - derült ki a Portfolio Követeléskezelési trendek 2023 konferenciáján tartott előadásból. A második szekcióban szó volt arról is, hogy a ChatGPT milyen szerepet tölt be az üzleti életben.

Ütik tovább a forintot, elesett a kritikus szint a dollárnál

Ütik tovább a forintot, elesett a kritikus szint a dollárnál

Tegnap 5 egységgel, 373,5-ről 378,5-re esett a forint euróval szembeni árfolyama jórészt az EU-pénzek folyósítása körüli aggodalmak mellett, ma pedig még tovább esett 380-ig, aztán volt egy kis forinterősödés, de délután megint esett a forint, így a jegyzések átlépték a 380-et. A dollár egyre erősebb lett a délutáni kereskedésben, ez is gyengíthette a forintot, így vele szemben 342-ig esett a forint.

Felpörgettük a hazai ingatlanpiacot!  - Képriport az X-Cycling napról

Felpörgettük a hazai ingatlanpiacot! - Képriport az X-Cycling napról

A kevesebb néha több jeligére indult meg az első X-Cycling biciklitúra Budapestről Balatonfüredre, a Property X konferencia helyszínére. Hetekkel a 140 km-es kihívás előtt minden jel arra utalt, hogy tökéletesek lesznek a körülmények a túrához, végül ez máshogy lett. A résztvevők létszáma a nagy esőzés hírére az utolsó 1-2 napban ugyan lefeleződött, de ezzel arányosan nőtt az elszántság és a kalandvágy mindazokban, akik végül ott voltak és végig csinálták. A Magyar Zene Házától a füredi Anna Grand Hotelig tartó túrát a CPI Property Group és több lelkes kísérő is támogatta. A hagyományteremtés volt a cél, és az első év azonnal bebizonyította a mondást: nincs rossz idő, csak rossz öltözék. Egyesek már komoly fogadásokat is kötöttek a másnapi partin, hogy 2024-ben minimum 50 fős lesz a mezőny. Legyen nekik igazuk!

Súlyos büntetést is kaphat az, aki nem figyel oda az adatvédelmi szabályokra

Súlyos büntetést is kaphat az, aki nem figyel oda az adatvédelmi szabályokra

Ha egy vállalkozás nem figyel oda az adatvédelmi szabályokra, akár súlyos büntetésekkel is szembesülhet, a turisták pedig egyre többször vesznek igénybe digitális csatornákat az útjaik során. A Portfolio Digital Transformation 2023 konferenciájának negyedik szekciójában két előadást, illetve egy panelbeszélgetést hallgathattunk meg az adatkezelés módjairól és szabályairól.

Járj két lépéssel mások előtt: csatlakozz most akciós áron a Portfolio Signature előfizetői klubhoz!

Járj két lépéssel mások előtt: csatlakozz most akciós áron a Portfolio Signature előfizetői klubhoz!

2022 csak ízelítő volt a gazdasági és üzleti környezetet felforgató káoszból, 2023-ban újabb meglepetések rúgták ránk az ajtót. Energiaársokk, bankcsődök, inflációs nyomás és recessziós fenyegetés. Fokozódó geopolitikai feszültségek, lakáspiaci bizalomvesztés és bizonytalanság az EU-s pénzek körül - csak néhány azok közül a témák közül, melyek felborítják hétköznapjainkat. Tisztán látni nem könnyű, döntést hozni még kevésbé. A félinformációkat egyre nehezebb megkülönböztetni a hiteles adatoktól és a tényekre alapozott elemzésektől. Hírdömping és információs káosz helyett válassz egy megbízható és kiszámítható forrást. Csatlakozz prémium előfizetői klubunkhoz, a Portfolio Signature közösségéhez, amit most ráadásul rendkívül kedvező áron tehetsz meg a HELLOTAVASZ23 kuponkóddal. Mutatjuk a részleteket! UPDATE: az akció április 23-án lezárult.

Milyen lehetőségei vannak a balatoni vállalkozásoknak, a veszprémi cégeknek? Hamarosan kiderül

Milyen lehetőségei vannak a balatoni vállalkozásoknak, a veszprémi cégeknek? Hamarosan kiderül

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar vállalkozások: a turbulens gazdasági és geopolitikai helyzetben folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a Portfolio és a KAVOSZ országos gazdasági rendezvény sorozatát, melynek harmadik állomása április 27-én Veszprém lesz.

Idén már 500 cég igényelt Széchenyi Kártyát Borsodban

Idén már 500 cég igényelt Széchenyi Kártyát Borsodban

Napról-napra újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük a vállalkozásoknak. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a Portfolio és a KAVOSZ országos gazdasági rendezvény sorozatát, melynek második állomása csütörtökön Miskolc volt.

Napokon belül megnyitja kapuit a lakáspiac legfontosabb eseménye

Napokon belül megnyitja kapuit a lakáspiac legfontosabb eseménye

Április 21-23. között rendezik meg a Portfolio Lakás Kiállítást, amely mára az ország legjelentősebb ingatlanexpójává vált. A nagyszabású rendezvényen minden érdeklődő minden kérdésére választ talál: ott lesznek a fejlesztők, értékesítők, a finanszírozó bankok, és a szolgáltatók teljes köre.

Napról napra újabb kihívásokkal néznek szembe a magyar kkv-k

Napról napra újabb kihívásokkal néznek szembe a magyar kkv-k

Az elmúlt évek történései, mint például az orosz-ukrán háború, az infláció és az energiaválság kockázata komoly következményekkel járt a gazdaságokban. A magyar vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben, napról napra újabb kihívásokkal kell szembe nézniük. A Portfolio és a KAVOSZ országos rendezvénysorozatán szakemberek segítségével gyűjtjük egy csokorba a legfontosabb, kkv-kat érintő információkat. Szó lesz a finanszírozási és fejlesztési lehetőségekről, a gazdasági kilátásokról, és hogy mégis hogyan lehet megőrizni és növelni a versenyképességet nehezített pályán. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Itt a magyar recesszió, de van jó hírünk is a gazdaságról

Itt a magyar recesszió, de van jó hírünk is a gazdaságról

A magyar gazdaság nem kerülte el a technikai recessziót, a negyedik negyedévben újra zsugorodott a teljesítmény  - így látják a hazai szakértők a holnap megjelenő GDP-adat előtt a gazdaság tavaly év végi teljesítményét. Az előrejelzések alapján azonban egyáltalán nem festenek tragikusan a kilátások - legalábbis a tavaly őszi borzasztó forgatókönyvekhez képest. Az idei év összességében kis növekedést hozhat, ami az energiaválság, a csökkenő reálbérek és fogyasztás fényében nem is olyan rossz eredmény. Ettől még természetesen a 2023-as év összességében az erőteljes fékezés időszaka lesz.

A KSH szerint példátlanul súlyos az adatok kiszivárgása

A KSH szerint példátlanul súlyos az adatok kiszivárgása

Súlyosan megsértették a statisztikai adatok embargós szabályait, ilyenre még sosem volt példa - reagált a Központi Statisztikai Hivatal a Portfolionak az adatkiszivárgási ügyre. A KSH a kiszivárgási ügy kapcsán kérdésünkre jelezte: az adatfelhasználók által aláírt nyilatkozat tartalmazza az embargó szabályait, miszerint a hivatalos közzétételt megelőzően az adatok nem hozhatók nyilvánosságra, illetve nem továbbíthatók harmadik személy részére. A hivatal kijelentette, hogy az adatok bizalmas kezeléséért az embargó betartásáért kötelezettséget vállaló nyilatkozók felelnek. A hivatal vizsgálódik.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.