Megszólalt a Rákosrendezőre tervezett beruházás részleteiről az emirátusi befektető

Portfolio
A Rákosrendezőre tervezett beruházás részleteiről nyilatkozott a befektető Eagle Hills Properties tulajdonosa, Mohamed Alabbar emirátusi üzletember - szúrt ki a Khaleej Times beszámolójában a Telex. Ebben egy tervezett bevásárlóközpontról, valamint egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is írnak.

Először nyilatkozott a mintegy ötmilliárd euróból megvalósuló rákosrendezői fejlesztésről annak befektetője, az Eagle Hills Properties tulajdonosa. Mohamed Alabbar üzletember - aki korábban a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületének, a 828 méteres Burdzs Kalifának volt az építtetője - úgy fogalmazott, a cégcsoport izgatottan várja a Magyarország által kínált lehetőségeket, hiszen ez egy olyan ország, amelyet jelentős potenciáljáról és gazdag kulturális örökségéről ismerhetünk. A partneri viszonyt megtiszteltetésnek nevezte.

Építőipar 2024
A hazai építőipar kérdéseivel kiemelten foglalkozunk a március 21-i Építőipar 2024 konferencián. Részletekért kattints!

Alabbar szerint a projekt túlmutat a puszta ingatlanbefektetésen, azt mondta, projektjük Magyarország történelmi jelentősége, kulturális élete és jövőbeli ambíciói iránti mély tiszteletüket és csodálatukat is mutatja. Szerinte a projekt nemcsak teljesíti, de túl is szárnyalja majd az elvárásokat.

Szijjártó Péter múlt hét szerdán találkozott és egyeztetett az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival, aki szerint nemcsak egy új, modern városnegyed épül, hanem komplex turisztikai, gazdasági, üzleti és sportfunkciókkal rendelkező nagy városfejlesztési beruházás történik.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF