Jelentős hitelmegállapodást kötött a CTP és az Erste Csoport

Portfolio
A CTP 90 millió euró (mintegy 35 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel és az Erste Group Bank AG-vel négy logisztikai- és ipari parkjának finanszírozására Magyarországon.

Az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Group Bank AG a nagy összegű finanszírozás közös szervezőiként működött együtt, míg az ügynöki és biztosítéki ügynöki feladatokat az Erste Bank Hungary látja el. A többszereplős finanszírozás hét éves futamidőre biztosít forrást az európai ipari- és logisztikai ingatlan üzemeltető és fejlesztő CTP csoport magyarországi leányvállalatainak.

A CTP 2023. december 31-én tíz országban, összesen 11,8 millió négyzetméter bérbeadható területnek volt a tulajdonosa. Az érintett magyarországi ingatlanok összterülete közel 155 ezer négyzetméter, kihasználtságuk csaknem 100 százalékos.

Portfolio Property X 2024
Újra Balatonfüreden találkozik az ingatlanszakma a május 29-30-i Portfolio Property X 2024 konferencián. Részletekért kattints!

A finanszírozott ingatlanok a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest East területén vannak. Az üllői helyszín Budapesttől délkeletre, az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található.

A megállapodás során a jogi tanácsadást az Erste Bank számára az Ernst&Young Budapest illetve a White&Case Prague szolgáltatta, míg a CTP Hungary-t a Kinstellar Budapest képviselte.

Címlapkép forrása: Bata Tamás / CTP

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF