Kiköltöztetik a MÁV központi irodaházának dolgozóit

Portfolio
Május 6-ig minden dolgozónak el kell hagynia a MÁV-Volán-csoport budapesti központi irodaházát - írja a 24.hu. A döntés mögött a lap szerint az áll, hogy a cégcsoport az épületet a Raiffeisen Ingatlan Alaptól bérli, de a közlekedési tárcánál nem szeretnék, ha az állami cég a jövőben is az osztrák Raiffeisen-csoport üzletfele lenne.

A cégcsoport Könyves Kálmán körúti központi irodaházában mintegy 2100-an dolgoznak, velük a MÁV Zrt. vezérigazgatója március végén körlevélben közölte a döntést, miszerint május 6-ig mindenkinek el kell hagynia az épületet. A mostani épületet a vasúttársaság a Raiffeisen Ingatlan Alaptól bérli, a kiköltözésről a tulajdonosi joggyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium döntött.

Ahogy korábban írtunk róla, az eredeti terv szerint a cégcsoport a BudaPart egyik most épülő irodaházába 2026-ban költözött volna be, így egyelőre nem tudni, hova költözik a vállalat. Korábban felmerült, hogy a székház dolgozóit három különböző helyszínre költöztetik, első körben mintegy 350–400 embert egy XI. kerületi – az Október huszonharmadika utcában lévő – irodaházba, míg a többség számára otthoni munkavégzést rendelnének el.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF