Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon (x)

Portfolio
Befektetési tanácsadó, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tervező? Sokszor keverednek a fogalmak, a képzések, gyakran azt sem tudjuk, hogy mit is érdemes tanulni, mire van szükség a piacon.


Ezt felismerve az Európai Pénzügyi Tervező Szövetség (EFPA - European Financial Planning Association) kidolgozott egy képzési programot, így segítve az európai standardoknak megfelelő pénzügyi tanácsadási és tervezési ismeretek elsajátítását. A nemzetközi képzés kétszintű: az első szint az Európai Pénzügyi Tanácsadó (European Financial Advisor) képzés, erre épül az Európai Pénzügyi Tervező (European Financial Planner) képesítés.

A képesítéseket egy éve már Magyarországon is meg lehet szerezni, az oktató intézmény a Bankárképző. A Bankárképző által szervezett Minősített Befektetési Tanácsadó és Európai Pénzügyi Tanácsadó képzéseket elvégző jelöltek szerezhetik meg a European Financial Advisor (EFA) nemzetközi képesítést. Ezután lehet jelentkezni az Európai Pénzügyi Tervező képesítést nyújtó képzésre.
A képzéseket elvégző szakemberek a tanúsítvány mellett egy névre szóló kártyát is kapnak. Az első magyar EFA képesítéssel rendelkező szakemberek 2011 nyarán veszik át oklevelüket.
A képesítéseket koordináló nemzetközi szövetség magyarországi partnere a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa (PTSZT) , amelyet a pénzügyi szolgáltatások szakmai színvonalának fejlesztése érdekében a banki, befektetési és biztosítási piac érdekvédelmi szervezetei hoztak létre 2009-ben. A képesítéssel rendelkezők jegyzéke megtalálható a PTSZT honlapján.

A PTSZT tagjai:
Magyar Bankszövetség
Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)
Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ)
Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ)
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF