Az Európai Unió kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozásokat (x)

Portfolio
2014 és 2020 között Horizon2020 néven folytatódik az Európai Unió kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatására irányuló programja. Szakértők szerint a szektor EU-s pályázati rendszere sokat változik, ugyanakkor a brüsszeli források jelentősége nagymértékben felértékelődik. A kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó intézmények jól felfogott érdeke, hogy időben felkészüljenek a kihívásokra.


A számos ismertető oktatás és előadás kínálatából kiemelkedik az idén 20 éves Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. képzéssorozata. A jelentős tapasztalattal és nemzetközi kapcsolati hálóval rendelkező intézet öt modulból álló képzéssorozata a Horizon2020 átfogó bemutatása mellett, egyéni konzultációkra is lehetőséget ad.

A KKV-k számára kifejezetten a képzés negyedik modulja lehet érdekes. A résztvevők részletesen megismerhetik speciális pályázati lehetőségeiket. A pályázatok elkészítésének folyamatai, az elérhető támogatási programok, a fejlődési lehetőségeik mellett, a kutatás-fejlesztés területének körvonalazódó jövőképéről is bővebben hallhatnak, és a partnerkereséshez is segítséget kaphatnak. "A tájékozottság minden olyan vállalat és intézmény számára létkérdés, amely 2014 és 2020 között uniós forrásra pályázni szeretne K+F területen, az alapkutatástól egészen a termékfejlesztésig" - mondta Dr. Szmolenszky Ágnes, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. külkapcsolati igazgatója. "Akik komolyan foglalkoznak kutatás-fejlesztéssel, azoknak európai szinten kell gondolkodniuk, ezért elengedhetetlen, hogy naprakész ismereteik legyenek az új uniós programról, annak szabályairól, prioritásairól."

A képzés színvonalát garantálja, hogy Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet hálózatának tapasztalt, a nemzetközi színtéren is otthonosan mozgó szakembergárdája tartja. Brüsszeli irodáján keresztül a szervezet első kézből értesül az Európai Unió K+F területét érintő terveiről.

Az EU ebben az időszakban kiemelten fog foglalkozni minden kis- és középvállalkozás támogatásával. Egy 2 fős mikrovállalkozás ugyanúgy hozzájuthat pályázati forrásokhoz, mint egy kétszáz főt foglalkoztató középvállalkozás. Ugyanakkor pénzügyi szakemberek, kutatók, kutatóintézetek, pályázati irodák, pályázatírók, felsőoktatási intézmények munkatársai is profitálhatnak a képzésen elsajátított ismeretekből.

További információ a képzésről

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF