Mely cégek lesznek az idei pegazusok? (x)

Portfolio
Alig több mint másfél hét múlva, november 16-án kiderül, mely cégek kaphatják meg idén a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozásoknak járó Pegazus Díjat. Az először 2008-ban kiosztott díjak immár számos olyan társaság vitrinjében pihennek, amelyek neve akkoriban vagy azóta befutott társaságokként a nagyközönség számára is ismerősen cseng.
A feltörekvő kategória díjazottjai között szerepelt például 2014-ben a Szállás.hu online szállásközvetítő cég neve, ugyanebben az évben kapott piacvezetőként díjat a Hell Energy és a Szarvasi Mozzarella is. Szintén élelmiszeripari cég a Cserpes Sajtműhely, amely a tavalyi piacvezető díjazottak között szerepelt.

Ha a korábbi évek díjazottjai között tallózunk, szintén találunk olyan széles körben ismert cégeket, mint az Univer vagy a Mogyi.

A Pegazus Díjra nem lehet pályázni, azokat Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektetője, az Enterprise Investors hazai szakértői gárdája választja ki azok közül a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozások közül, amelyek

• előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érték el
• magyar többségi tulajdonban vannak
• árbevételük az előző évben 500 millió forint felett volt
• előző évre vonatkozó EBITDA értékük pozitív volt
• legalább öt éve alapították és jelenleg is aktívak
• kielégítő likviditással rendelkeznek és
• működésük átlátható.

A díj támogatója a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója és a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója az idei díjátadó kapcsán elmondta: "Biztosak vagyunk abban, hogy amint az előző években, úgy idén is bőven szerepelnek majd díjazottjaink között olyanok, akik most kerülnek először igazán reflektorfénybe, de hamarosan a sikeresen fejlődő kis- és középvállalkozások széles köre számára válnak követendő példaképpé."

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF