Gyorsan fogynak az NHP Hajrá konstrukció hitelei (x)

PR cikk
Sok cég keresi a fix kamatozású, kedvezményes kölcsönöket

Már az indulását követő első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott az NHP Hajrá iránt a vállalkozások oldaláról. A konstrukciót a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020. április 20-án indította el a koronavírus-járványra adott válaszreakcióként. Az NHP Hajrá az 1500 milliárd forintos keretösszeggel az eddiginél is kedvezőbb feltételekkel biztosít pénzügyi forrást a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Hitelezési fordulat a kkv-knál

A Növekedési Hitelprogramot (NHP) 2013-ban indította a jegybank, ami az elmúlt években mind a kkv-k, mind a pénzügyi intézmények által jól ismert és kedvelt hitelkonstrukcióvá vált. A program eddigi szakaszaiban a kereskedelmi bankok közvetítésével 50 ezer vállalkozás mintegy 3400 milliárd forintnyi kedvező hitelt kapott beruházásra, fejlesztésre, vagy forgóeszköz-finanszírozásra. Az NHP érdemben hozzájárult a hitelezési fordulat megvalósulásához: elindítását követően a kkv-hitelezés korábban tapasztalt évi 5-7%-os visszaesése megállt, majd 2015-től fokozatosan emelkedésnek indult és 2016-ban már a hosszútávon fenntartható gazdasági növekedéshez szükségesnek tartott 5-10% közötti sávba került.

NHP Hajrá a kkv szektor megerősödéséért

A koronavírus-járvány nem várt módon sújtotta a vállalkozásokat, a cégvezetők új kihívásokkal találták szembe magukat. A megváltozott igényekhez igazodva dolgozta ki az MNB az NHP Hajrá konstrukciót 1500 milliárd forintos keretösszeggel, hogy az eddiginél is kedvezőbb feltételekkel biztosítson gyors segítséget, és kiszámítható forrásokat a kkv szektornak. Az NHP Hajrá konstrukció keretében elérhető kölcsönök a futamidő végéig fix, maximum 2,5%-os kamattal igényelhetők, ez garantálja a vállalkozások számára a hosszú távú kiszámíthatóságot és anyagi biztonságot. A 10 munkanapos hitelbírálati időnek köszönhetően pedig gyorsan forráshoz juthatnak a kkv-k, ami a jelenlegi helyzetben különösen fontos a cégeknek.

A Növekedési Hitelprogram legújabb szakaszában a finanszírozási célok köre jelentősen bővült az előző fázisokhoz képest. A beruházási hitelek és lízingügyletek mellett lehetőség van már a működési kiadások (pl. készletfinanszírozás, bérfizetés) fedezésére, forgóeszközhitel felvételére továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz. Emellett a hazai kkv-k rugalmasabban használhatják fel az NHP Hajrában felvett hiteleket külföldi terjeszkedésükhöz, beruházásaikhoz, ami elősegíti, hogy a hazai vállalatok külföldről hozzanak haza tőkejövedelmet.

Népszerűek az NHP Hajrá termékek is

Az NHP Hajrá programhoz a kkv-hitelezésben aktív bankok mindegyike csatlakozott, a konstrukció keretében elérhető kölcsönök iránt pedig már az indulást követő első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott a cégek oldaláról. A program népszerűségét jelzi, hogy eddig közel 2000 szerződés jött létre 100 milliárd forintnyi összegben. Az MNB által megkérdezett 9 legnagyobb hazai kereskedelmi bank pedig év végéig kb. 1000 milliárd forintnyi szerződés megkötésére számít. A hazai vállalkozások újbóli megerősödésében és további növekedésében az elkövetkező időszakban fontos szerep jut az NHP-nak a kkv-k forráshoz jutásában. Amennyiben egy vállalkozás az NHP logó alatt futó hitel felvétele

mellett dönt, érdemes előtte több hitelintézetnél is érdeklődni, hogy az ajánlatok összehasonlításával biztosan a legkedvezőbb konstrukciót kapja!

(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF