200 milliós EU-pénzből oldották meg Körmenden a csapadékvíz elvezetését

MTI
Portfolio
Csaknem 200 millió forintot fordítottak a csapadékvíz biztonságos elvezetésére Körmend észak-keleti városrészében - közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.
Molnár Dániel elmondta: a szélsőséges időjárás miatt a városrészben egyre nagyobb gondot okozott a csapadékvíz elvezetése, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz gyakran a lakóingatlanokat is veszélyeztette.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert pályázati forrásból csaknem 15 kilométeres szakaszon sikerült megoldani a csapadékvíz biztonságos kezelését, gyűjtését és elvezetését.

A projekt 22 utcát érintett, a zöldterületi nyílt árkok visszaállításával, az átereszek, kapubejárók átépítésével jól működő, a felesleges vizet elvezető rendszert alakítottak ki.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint Körmend a TOP-2.1.3-15-VS1 - "Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések" című pályázaton nyert el 199 millió forintnyi uniós és magyar költségvetési támogatást 2017.05.01-én "Körmend keleti városrész csapadékvíz-elvezetése" című projektjére, amelynek 90%-át finanszírozta az Európai Regionális Fejlesztési Alap, 10%-át pedig a magyar büdzsé. Az adatbázis szerint a projekt megvalósításának kezdete 2017.06.30 volt, a vége pedig 2019.07.31, így ezért született meg most ez a projektzáró közlemény.

Hasonló uniós fejlesztésekről várjuk a közleményeket az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen felteszünk a Portfolio Uniós Források rovat Projektek mellékletébe.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF