Új videós szolgáltatást vezetett be a Vodafone, az otthoni hibaelhárításnál is jól jön

Portfolio
Új szolgáltatást vezet be a magyar piacon a Vodafone, TechSee nevű beszállítójával közösen. A fejlesztés lényege, hogy vizuális segítségnyújtást ad az éppen folyamatban lévő ügyfélszolgálati hívás mellett.

 A cikk megjelenését a Vodafone támogatta.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hibaelhárításnál, vagy egy eszköz otthoni installálásánál a felhasználók a kamera képük vagy általuk készített fotók megosztásával sokkal gördülékenyebbé tehetik az ügyintézést. Így a hívás közben az ügyintézők nem csak hallják, de látják is, amit az ügyfél tapasztal, hanem az AR technológia és megjegyzések segítségével az eszközök telepítéséhez vagy a hiba saját kezűleg történő megoldásához pontosabb instrukciókat tudnak adni. A szolgáltatást leginkább a bankok videós azonosításához lehet hasonlítani, de fontos különbség, hogy itt az ügyintéző nem a felhasználót látja elsődlegesen, hanem a technikai hibát és az ügyfél eszközeit.

A TechSee Contact Live Center nevű fejlesztést egy tapasztalt ügyintézőkből álló csoport már használja ügyintézés során. Főleg a hibaelhárításhoz és beüzemeléshez kapcsolódó hívások során veszik igénybe.

„Az ügyfélszolgálati munka új korszakához értünk a videóhívás alapú vizuális segítségnyújtással. A vizuális kommunikáció mindent meghatározó trendje új alapokra helyezi az ügyfélkiszolgálást is, hiszen lehetővé teszi, hogy jobb rálátásunk legyen az ügyfeleink berendezéseire, könnyebben azonosítani tudjuk a hiba okát és pár szóban, távolról, közvetlenül az ügyfél okostelefonján AR és megjegyzések révén segítsünk nekik. Ezáltal technikusi kapacitásunkat is hatékonyabban tudjuk majd szervezni. Ügyfélszolgálati kollégáink örömmel és lelkesedéssel fogadták a vizuális technikai segítségnyújtás bevezetését. A napokban kezdik el élesben használni, de már a tesztelés során visszaigazolást nyert, hogy nagyot léptünk előre az ügyfélkiszolgálás digitalizációjában” – mondta el Szentkuti Gabriella, a Vodafone Magyarország Lakossági Értékesítési és Operációs Vezérigazgató-helyettese.

„Újabb mérföldkő a TechSee és a Vodafone Group öt éves együttműködésében a magyarországi bevezetés. Örömmel veszünk részt a magyarországi Vodafone ügyfélszolgálat digitális transzformációjában. A TechSee a pandémia alatt is arra törekszik, hogy segítséget nyújtson a létfontosságú ügyfélkiszogláló-rendszerek fenntartásban és olyan innovatív megoldásokat szállítson, amelyek növelik mind az ügyfelek, mind ügyfélszolgálati munkatársak biztonságát azáltal, hogy távolról tudnak technikai segítséget nyújtani, elkerülve ezáltal a személyes találkozást” – hangsúlyozta Ziv Orr, a TechSee üzletfejlesztési alelnöke. 

A cikk megjelenését a Vodafone támogatta.

Címlapkép: Portfolio.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF