A plafont átszakítja, úgy kilőtt az Nvidia beszállítója

Portfolio
Memória chipgyártó Micron Technology árfolyama 15 százalékkal emelkedett csütörtökön a piacnyitás előtt, így rekordszinten indíthatja a mai kereskedés, miután erős bevételi előrejelzéssel szolgált a cég. A prognózis fűti az optimizmust, hogy az AI chipek iránti erős kereslet további növekedést hozhat a Nvidia beszállítója számára.

Erős számokat közölt a Micron Technology az előző negyedévre vonatkozóan, a vállalat bevétele 3,7 milliárd dollárról 5,8 milliárd dollárra ugrott, így bőven megverte az 5,3 milliárd dolláros elemzői konszenzust. Emellett cég EPS-e 42 cent nyereség lett, szemben a bázisidősz 1,91 dolláros veszteségével - az elemzők újabb veszteséget vártak.

Előre tekintve a memóriachip-gyártó a folyó negyedévben 45 centes tisztított részvényenkénti eredményt prognosztizál 6,6 milliárd dolláros bevétel mellett (plusz-mínusz 200 millió dollár). Mindkét mutató messze meghaladta a Wall Street várakozását, amelyek 6 milliárd dolláros árbevétel mellett 8 cent részvényenként.

Úgy gondoljuk, hogy a Micron az egyik legnagyobb haszonélvezője a félvezetőiparban a mesterséges intelligencia által kínált többéves lehetőségnek

- mondta Sanjay Mehrotra, a Micron vezérigazgatója a negyedéves eredményeket kísérő nyilatkozatában.

A Micron Technology szerdán közölte azt is, hogy a nagy sávszélességű memória (HBM) chipjei, amelyek az AI alkalmazások fejlesztésében használt ultragyors félvezetőkre utalnak, 2024-re elfogytak, ráadásul a 2025-ös kapacitások nagy részét is már allokálták.

A memória az AI terjedésének egyik fő haszonélvezője, és V alakú fellendülésre számítunk az iparágban, ahol a bevételek 2024-ben 55 százalékkal, 2025-ben pedig 35 százalékkal nőnek

- mondta Mark Haefele, a UBS Global Wealth Management befektetési igazgatója.

A Micron a dél-koreai SK Hynix-szel együtt az Nvidiának szállít HBM chipeket, de egy tegnapi hír alapján úgy tűnik, hogy a Samsung is csatlakozik hozzájuk.

A befektetők kedvezően fogadták a friss eredményeket és az előrejelzést, a Micron Technology árfolyama közel 15 százalékos pluszban indíthatja a kereskedést. Ráadásul a 97 dollár közelében található hosszú távú ellenállási szintet is átszakította az árfolyam.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF