A Samsung is kaphat egy szeletet az Nvidia tortájából, kilőtt az árfolyam
Üzlet

A Samsung is kaphat egy szeletet az Nvidia tortájából, kilőtt az árfolyam

Portfolio
A Samsung Electronics részvényei jelentős emelkedést mutattak, miután kiderült, hogy az Nvidia a cégtől vásárolhat nagy sávszélességű memóriachipeket - számolt be a Bloomberg.

A Samsung Electronics részvényei jelentős mértékben, több mint hat hónapja a legnagyobb mértékben erősödtek, következtében annak a hírnek, hogy az Nvidia érdeklődik a vállalat nagy sávszélességű memóriachipjei iránt.

A Nikkei Asia által közölt információk alapján az Nvidia tervei felvillanyozták a befektetőket, akik abban reménykednek, hogy a Samsung képes lesz felvenni a versenyt az AI technológiák terén a kisebb rivális SK Hynix-szel szemben. A Samsung vezetői a vállalat éves közgyűlésén bejelentették, hogy céljuk a következő két-három évben elérni az első helyet a globális chippiacon, beleértve a nagy sávszélességű memóriachip (HBM) kapacitások bővítését. Ezek a chipek különösen alkalmasak az Nvidia által fejlesztett AI-chipekkel való együttműködésre.

Az Nvidia, amely már most is vezető szerepet tölt be az AI félvezetők piacán, nemrégiben mutatta be legújabb hardvergenerációját, Blackwell néven. Az Nvidia alapítójának, Jensen Huangnak nyilatkozata nyomán, miszerint cége HBM-szállítóként is igénybe venné a Samsungot, a dél-koreai vállalat részvényei 6 százalékkal megugrottak Szöulban.

smsngel

Huang hangsúlyozta az SK Hynix és Samsung iránti elismerését és partnerségük fontosságát. Az SK Hynix saját erőfeszítései a HBM területén - amelyek ideálisak az Nvidia chipjeinek maximális kihasználására - hozzájárultak ahhoz, hogy a részvényeinek értéke 2023 eleje óta megduplázódott, szemben a Samsung részvényárfolyamának durván 39 százalékos emelkedésével ugyanezen az időtávon.

Sanjeev Rana, a CLSA Korea Research vezető elemzője szerint nagy esély van arra, hogy a Samsung lesz az Nvidia új chipjeinek HBM3E típusú memória beszállítója. Rana szerint ez annak köszönhető, hogy más beszállítóknál korlátozottak lehetnek ezen specifikus termékek kapacitásai.

Az Nvidia GPU-i iránti kereslet nagyon erős, de mivel a Hynix és a Micron HBM-kapacitása korlátozott, nagyon valószínű, hogy az Nvidia kénytelen lesz más beszállítóra támaszkodni, hogy kielégítse a chipjei iránti erős keresletet

- fogalmazott az elemző.

A HBM kulcsfontosságú része a Samsung azon törekvésének, hogy a világ vezető chipgyártója legyen, mivel ez a memóriapiac egyetlen olyan területe, ahol a Samsung nem élvez egyértelmű előnyöket a versenytársakkal szemben. A vállalat közölte, hogy HBM-eladásai több mint 40 százalékkal nőttek a decemberrel zárult negyedévben, és a piaci kereslet a fellendülés jeleit mutatja.

Túl a memóriaiparon, a Samsung törekszik bérgyártói üzletágának bővítésére is. Célja ennek keretein belül chipeket gyártani külső ügyfeleknek - mint például az Nvidia -, és így növelni piaci részesedését ezen a területen is, amely jelenleg elsősorban a Taiwan Semiconductor Manufacturing dominanciája alatt áll.

Címlapkép forrása: Shutterstock

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
dubaj