Cégekre szabott AI-modellt fejleszt, megőrülnek a befektetők ezért a startupért

Portfolio
A Cohere, egy mesterséges intelligencia alapmodellt fejlesztő startup, amely az OpenAI ChatGPT-jével versenyez, előrehaladott tárgyalásokat folytat egy 500 millió dolláros tőkebevonásról, körülbelül 5 milliárd dolláros értékelés mellett - értesült a Reuters. Az AI-ban rejlő üzleti lehetőségekről, gyakorlati tapasztalatokról és a legjobb implementációs gyakorlatokról a Portfolio április 23-án konferenciát szervez, regisztráció itt!
Mire jó és hogyan vezessünk be AI-megoldásokat üzleti környezetben? Erről lesz szó április 23-án a Portfolio AI in Business rendezvényén. Regisztráció itt!

A torontói székhelyű AI-vállalat éves szintű árbevétele ebben a hónapban 22 millió dollárra nőtt a decemberi 13 millió dollárról, mivel elindította az új Command-R névre keresztelt modelljét - tudta meg a hírügynökség.

A Cohere-t tavaly júniusban 2,2 milliárd dollárra értékelték, amikor 270 millió dollárt gyűjtött be olyan befektetőktől, mint az Inovia Capital, az Nvidia és az Oracle. A Reuters januárban arról számolt be, hogy a Cohere körülbelül 500 millió és 1 milliárd dollár közötti forrást szeretne bevonni.

Ha sikerrel járnak, akkor a mostani 500 millió dolláros vagy ennél is nagyobb forrásbevonásnál 5 milliárd dollárra értékelhetik a vállalatot.

A Google korábbi kutatói által alapított startup vállalati fókuszú AI-modellek építését ígéri a befektetőinek. A Cohere, amely jelenleg partnerségben áll az Oracle-lel, azt is tervezi, hogy modelljeit más nagy felhőszolgáltatóknál is elérhetővé teszi.

AI in Business 2024
Mire jó és hogyan vezessünk be AI-megoldásokat üzleti környezetben? Erről lesz szó április 23-án a Portfolio AI in Business rendezvényén. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF