A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

Figyelmeztetés érkezett: a mesterséges intelligencia súlyosabb bankválságokat hozhat

Figyelmeztetés érkezett: a mesterséges intelligencia súlyosabb bankválságokat hozhat

A bankoknak számolniuk kell a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (Machine Learning, ML) alkalmazásából eredő kockázatokkal - közölte szerdán a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság a Reuters beszámolója szerint. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken.

AI-stratégiák, valós mesterséges intelligencia use case-ek egy teljes napon át

AI-stratégiák, valós mesterséges intelligencia use case-ek egy teljes napon át

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket.

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Sokan féltik a munkájukat, a pozíciójukat a mesterséges intelligenciától (MI), amely egyre jobb eredményeket ér el a vállalati hatékonyság támogatásában, a manuális munkafolyamatok kiváltásában, ami önmagában is feszültségeket gerjeszthet egy munkahelyen. Mindeközben a munkavállalók félelme az egyik legnagyobb kerékkötője is lehet az MI-projektek sikerének. "A mesterséges intelligenciára nem szabad úgy tekinteni, mint egy tőlünk függetlenül létező, romboló erőre. A mesterséges intelligenciát tulajdonképpen mi, emberek hoztuk létre és a mi feladatunk, hogy az érdekeink mentén kordában tartsuk" - véli Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie vezető ügyvédje. Szerinte a mesterséges intelligencia egy számítástechnikai alapú munkaerő, amivel a munkavállalóknak együtt kell dolgozniuk és a cél az optimális feladatmegosztás az emberi és a gépi képességek mentén. Az AMI-megoldások bevezetésével egész napos konferencián foglalkozunk április 23-án, AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció és részletek a rendezvényről itt!

Új csalási módszerek terjednek, egyre több a

Új csalási módszerek terjednek, egyre több a "disznóvágás-átverés"

A bűnözők egyre gyakrabban használnak olyan modern technológiákat, mint az AI, hangklónozás és az AI-chatbotok, hogy hamis ürügyekkel vegyék rá a fogyasztókat arra, hogy pénzüket átutalják számukra - derül ki a Visa globális jelentéséből. A mesterséges intelligencia üzleti hasznáról, a kibervédelemben betöltött szerepéről is szó lesz április 23-ai AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció itt! 

Izgalmas új funkció jön a Viberen, bevetik a ChatGPT-t

Izgalmas új funkció jön a Viberen, bevetik a ChatGPT-t

A Viber üzenetküldő alkalmazás fejlesztője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót - közölte a társaság. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteiből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűríti. A generatív AI megoldások üzleti hasznáról egésznapos konferenciát szervez a Portfolio április 23-án, regisztráció és részletek az AIn in Business rendezvényről itt! 

Egyre népszerűbbek a banki AI-asszisztensek, meglepő számok érkeztek

Egyre népszerűbbek a banki AI-asszisztensek, meglepő számok érkeztek

Több mint 42 millió ügyfél használta a Bank of America virtuális pénzügyi asszisztensét több mint 2 milliárd alkalommal a 2018-as indulás óta - közölte a hitelező hétfőn a Reuters beszámolója szerint. Többek között az AI asszisztensekről, a mesterséges intelligencia üzleti hasznáról lesz szó egésznapos AI in Business c. konferenciánkon, április 23-án. Részletek és regisztráció itt!

Fontos határidő közeleg, nagy változás jön a biztosításoknál

Fontos határidő közeleg, nagy változás jön a biztosításoknál

Nagy változást hoz a biztosítók életében a Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosítása. A jogszabály kimondja, hogy az életbiztosítási ágba tartozó szolgáltatások esetében az ügyfélazonosítást a biztosítóknak kötelező lesz távolról, vagyis online módon is elérhetővé tenni az ügyfelek számára. Ez nagy könnyebbséget jelent majd az életbiztosítást kötni szándékozó ügyfeleknek, de komoly terhet ró a biztosítási szektorra – írja szakmai cikkében a Biztosítási Elemző Központ.

Új világ jön az AI-szabályozásban: hatalmas bírságot kockáztat, aki nem lép

Új világ jön az AI-szabályozásban: hatalmas bírságot kockáztat, aki nem lép

Az EU AI rendelete a világ első olyan jogszabálya, amely átfogóan foglalkozik a mesterséges intelligencia kérdéskörével. A rendelet minden EU tagállamban, így Magyarországon is teljes egészében és közvetlenül alkalmazandó. A legfontosabb teendők a cégek által alkalmazott MI rendszerek feltérképezése és kockázatalapú besorolása, az MI céges elveinek meghatározása és a cégen belül a felelős területek, emberek kijelölése - mondja lapunknak Vári Csaba,  a Baker McKenzie ügyvédje, a terület szakértője. A tét nagy, ugyanis a bírságok összege jelentős, legsúlyosabb esetekben a GDPR bírságokénál is magasabb lehet: extrém esetben az elfogadhatatlan kockázatot jelentő MI rendszerekre vonatkozó szabályok megsértésénél például a bírság összege 35 millió euró vagy az előző évi globális forgalom 7%-a lehet, amelyik magasabb. Erről a témáról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business rendezvényén.

A magyar adatvédelmi hatóság vizsgálja a ChatGPT-t, kiderült, mikorra várható döntés

A magyar adatvédelmi hatóság vizsgálja a ChatGPT-t, kiderült, mikorra várható döntés

Más tagállamok adatvédelmi hatóságához hasonlóan a NAIH is vizsgálja a ChatGPT adatkezelését, ezzel kapcsolatban még idén várható döntés - árulta el Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke lapunknak. A személyes adatok feldolgozása mind a tanítása, mind a működése során tipikusnak mondható sok MI esetén. A GDPR szerinti jogszerűségi feltételeknek itt is ugyanúgy meg kell felelni kockázatarányosan mint minden más adatkezelés esetén. Ezt megerősíti az EU új MI rendelet is - véli az elnök. A mesterséges intelligencia használatának adatvédelmi szempontjairól, a terület szabályozásáról és a legérdekesebb, legkirívóbb adatvédelmi incidensekről is kérdeztük az elnököt. A témával április 23-ai AI in Business rendezvényünkön is foglalkozunk, a rendezvényen a NAIH képviselője, Vass Norbert osztályvezető tart előadást erről.

Cégekre szabott AI-modellt fejleszt, megőrülnek a befektetők ezért a startupért

Cégekre szabott AI-modellt fejleszt, megőrülnek a befektetők ezért a startupért

A Cohere, egy mesterséges intelligencia alapmodellt fejlesztő startup, amely az OpenAI ChatGPT-jével versenyez, előrehaladott tárgyalásokat folytat egy 500 millió dolláros tőkebevonásról, körülbelül 5 milliárd dolláros értékelés mellett - értesült a Reuters. Az AI-ban rejlő üzleti lehetőségekről, gyakorlati tapasztalatokról és a legjobb implementációs gyakorlatokról a Portfolio április 23-án konferenciát szervez, regisztráció itt!

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.