Magyar cégek is kapnak tanácsot a nemzetközi terjeszkedéshez

Portfolio
Április 24-én kerül megrendezésre az iBanFirst által támogatott harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozó Bukarestben.

Abban az időszakban, amikor a közép- és kelet-európai gazdaság figyelemre méltó ellenállóképességről és növekedésről tesz tanúbizonyságot, a magyarországi és a szomszédos országok vállalkozásai a globális elismerés küszöbén állnak. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a régió gazdasági életképességének jelentős fellendülését prognosztizálja, és az Európai Unió átlagát jelentősen meghaladó GDP-növekedést jósol. Ez a gazdasági fellendülés kiindulópontként szolgál a vállalkozások számára a nemzetközi színtér megcélzásához, megmutatva a közép-kelet-európai üzleti környezet kiaknázatlan potenciálját és felkészültségét.

A fellendülő gazdasági környezet nem csupán motivációt jelent a vállalatok számára, hanem egyúttal felveti a kérdést: Egy olyan világban, ahol a gazdasági környezet ilyen gyorsan fejlődik, hogyan tudják a közép- és kelet-európai vállalatok kihasználni a regionális erejüket, hogy a nemzetközi színtéren is érvényesülhessenek?

Ez a kérdés áll a közelgő harmadik éves csúcstalálkozó, a "Hogyan terjeszkedhetnek a közép- és kelet-európai vállalatok nemzetközi szinten?" című rendezvény középpontjában. Az iBanFirst által támogatott, immár harmadszor megrendezésre kerülő esemény célja, hogy feltárja a nemzetközi terjeszkedést lehetővé tevő stratégiákat. Mindezt úgy teszi, hogy viszonyítási alapot nyújt a hazai piacon túli növekedésre törekvő vállalatok számára, kezdve ezt a közép- és kelet-európai terjeszkedés lehetőségeinek feltárásával. A regionális terjeszkedés előnye, hogy a vállalkozók profitálni tudnak a hasonló kultúrák, az emberek és a vállalkozások ismeretéből – ezzel pedig egy jó kiindulási alapot kapnak a terjeszkedési lehetőségek kezdeti felméréséhez.

A nemzetközi terjeszkedés számos vonzó előnnyel jár, beleértve a nagyobb bevételi forrásokat, a szélesebb körű márkaismertséget, az új finanszírozási lehetőségekhez való hozzáférést, valamint a külföldi tehetségek és erőforrások integrálását. A fintech megoldások korszerűsítették a nemzetközi üzleti operációkat, és minden eddiginél ütőképesebbé és költséghatékonyabbá tették a határokon átnyúló utalásokat és a devizaváltást. Az említett technológiai előrelépés a fejlődő globális üzleti környezet tökéletes példájaként szolgál. Ebben a környezetben a gyors piaci változások, a gazdasági fejlemények és a technológiai áttörések egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget.

Johan Gabriels, az iBanFirst Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatója szerint a gyors változások közepette azok lesznek a jövő sikeres vállalkozásai, amelyek rugalmasak, alkalmazkodóképesek és haladó szelleműek. A mi küldetésünk, hogy felvértezzük a magyarországi kkv-kat a nemzetközi lehetőségek kihasználásához szükséges tudással és eszközökkel. Erre pedig újra lehetőségünk nyílik most, a harmadik éves csúcstalálkozón a közép- és kelet-európai iparági vezetők által a színpadon megosztott meglátásokon keresztül. A romániai és bulgáriai terjeszkedés lehet az első lépés annak érdekében, hogy a cégek kipróbálhassák a külföldben rejlő lehetőségeket, amelyek segíthetnek nekik boldogulni ezekben a mozgalmas időkben, miközben megnyitják az ajtókat a további nemzetközi terjeszkedés előtt.

A rendezvény médiapartnereivel – a magyar Portfolio-val, a Bloomberg TV Bulgaria-val és a román Ziarul Financiar-ral – együttműködve a régió vállalkozásaiban rejlő nemzetközi potenciál feltárását célzó beszélgetések és kapcsolatépítési lehetőségek bőséges programját ígéri. A harmadik alkalommal megrendezendő esemény olyan magyar vállalkozókat és felsővezetőket, valamint közép-kelet-európai társaikat hívja össze, akik már mindannyian sikerrel vitték cégüket a több tíz- és százmillió eurós forgalmú regionális vállalkozások közé. Ők együtt segítenek majd a magyar vállalatok számára feltárni a határokon átnyúló terjeszkedés gyakorlati stratégiáit, valamint, hogy hogyan lehetséges a közép-kelet-európai gazdaság ingadozásait és a gyorsan változó dinamikát a globális terjeszkedés ugródeszkájává alakítani.

A 2024. április 24-én, szerdán tartandó csúcstalálkozón – ami online is követhető lesz – Magyarországról, Bulgáriából és Romániából érkező vállalkozók és cégvezetők osztják majd meg egymással a határokon átnyúló terjeszkedési útjuk során szerzett tapasztalataikat.

A csúcstalálkozó rendkívüli előadókkal és moderátorokkal büszkélkedhet, akik egytől egyig a régió üzleti közösségének kiemelkedő alakjai.

A rendezvényre a belépés ingyenes - online és személyes formában is. Regisztrálni ide kattintva lehet.

A Portfolio a rendezvény médiatámogatója.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF