Drámai számokat közölt a Tesla, szétverik a részvényt

Portfolio
Nem túlzás azt állítani, hogy drámai első negyedéves értékesítési számokat közölt a Tesla kedden, ugyanis a tavalyi negyedik negyedévhez képest 20 százalékkal kevesebb autót szállított ki a gyártó. A számokat látva a befektetők adni kezdték a részvényt, már több mint 8 százalékos mínuszban is volt a Tesla árfolyama.

Az idei első negyedévben összesen 386 810 autót tudott értékesíteni a Tesla, ami 8,5 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához, 20 százalékkal pedig a tavalyi negyedik negyedévhez képest.

Ezek a számok a legalacsonyabb elemzői várakozásokat is alulmúlták. A FactSet által összeállított 11 becslés átlaga szerint az elemzők 457 ezer darab körüli értékesítésre számítottak a március 31-ével végződő időszakra.

A járműgyártás éves szinten 1,7 százalékkal 433 371 darabra mérséklődött.

A volumencsökkenés részben a frissített Model 3 gyártási felfutásának korai szakasza miatt következett be a Fremont-i gyárunkban, valamint a vörös-tengeri konfliktus okozta hajózási bonyodalmak és a berlini gyárban elkövetett gyújtogatásból eredő gyárleállások is fejfájást okoztak a cégnek a hivatalos közlemény szerint.

A Tesla árfolyama ma 5,6, idén 33,5 százalékos mínuszban van.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF