Gloster-vezér: a céljainkat felvásárlásokkal tudjuk elérni

Portfolio
2022. május 26-án a BÉT Xtenden jegyzett Gloster többségi tulajdont szerzett egy nemzetközi piacon jelen lévő szoftverfejlesztő társaságban, az ff.next-ben. Az akvizícióról és az IT-piac kihívásairól Szekeres Viktor, a Gloster igazgatósági elnöke beszélt a Portfolio Checklist pénteki adásában.

A 2025-ig megfogalmazott növekedési célok annyira ambiciózusak, hogy azokat organikus növekedéssel nem, csak felvásárlások segítségével tudják elérni – egyebek mellett erről beszélt a Portfolio Checklist pénteki adásában Szekeres Viktor, a BÉT Xtenden jegyzett Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Az IT-ipari vezető annak kapcsán volt műsorunk vendége, hogy a Gloster felvásárolta az ff.next, nemzetközi piacra is dolgozó szoftverfejlesztő céget.

Szekeres a felvásárlással kapcsolatban elmondta: a stratégiájuk szerint olyan társaságokat akvirálnak, melyek vagy nemzetközi piacra dolgoznak, vagy az erőforrásaik nemzetközileg is értékesíthetőek. Az ff.next e két feltétel közül mindekettőnek megfelel.

A felvásárolt cég már most ügyfelei között tudhat több bankot és fintech vállalkozást is, köztük a CIB Bank-tulaj Intesa Sanpaolot, az MKB-t, az OTP Bankot és a Bariont. A felvásárlással a Gloster létszáma 175 fősre bővült, 2021-ben a két cég bevétele összesen 5,2 milliárd forint volt. A mostani létszám egyébként az egy évvel ezelőtti állományszám duplája – tette hozzá Szekeres.

Az interjú, melyben a Gloster vezetője a konkrét 2025-ig elérendő célokról is beszél, már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adásában 29:35-től a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A Portfolio Checklist Szekeres Viktorral készített interjúját a Gloster Infokommunikációs Nyrt. támogatta.

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF