A fintech partnerségek veszélyesek lehetnek az amerikai bankrendszerre

A fintech partnerségek veszélyesek lehetnek az amerikai bankrendszerre

A bankoknak aktívan kell kezelniük a fintech cégekkel való együttműködésből eredő kockázatokat, figyelemmel kísérve a harmadik felekkel kötött megállapodásokból fakadó veszélyeket - mondta Michael Hsu, az Egyesült Államok pénzügyi felügyeletének (OCC) vezetője a Reuters beszámolója szerint. 

Robottanácsadót vezet be a Revolut Magyarországon

Robottanácsadót vezet be a Revolut Magyarországon

A Revolut bevezette Magyarországon saját robottanácsadó szolgáltatását. A szolgáltatás az ügyfelek egyéni körülményeit – például a kockázattűrő képességet és a pénzügyi célokat – figyelembe véve állítja össze a portfóliót, mely kiegyensúlyozására a piacmozgások függvényében automatikusan kerül sor - közölte a Revolut.

Kiderült, mekkorát zuhant a katások száma

Kiderült, mekkorát zuhant a katások száma

A vállalkozások száma 2022 óta nagyjából százezerrel 724 ezerre nőtt a Számlázz.hu-nál, azonban a katások a korábbinál jóval kisebb mértékben képviseltetik magukat. Míg 2022-ben 261 ezer vállalkozó mondta magát katásnak, jelen pillanatban 40 ezren vannak azok, akikről biztosan lehet tudni, hogy ezt az adónemet választották. A többi ügyfél sem tűnt el, csak jellemzően más adónemet választott. Lassan, de növekedik az új katások köre is: az utóbbi egy évben (2023 február és 2024 februárja között) ötezerrel ismét nőtt a számuk - közölte a fintech társaság. 

Kiterítették lapjaikat a bankok, ezekkel az újításokkal készülnek Magyarországon

Kiterítették lapjaikat a bankok, ezekkel az újításokkal készülnek Magyarországon

A legtöbb hazai banknál a mobilbankok voltak a tavalyi fejlesztések fókuszában, az egyre szélesebb end-to-end online termékpaletta és a kényelmi újdonságok mellett az AI-képességek és a vállalati felületek megújulása is terítéken volt. Gőzerővel készülnek az azonnali fizetési megoldások továbbfejlesztésére (AFR 2.0), a DORA és az MNB fraud ajánlására, a motorháztető alatt pedig nagy lendülettel zajlik a banki folyamatokat kezelő rendszerek megújítása. 2024-re is számos innovációval készülnek a bankok az ügyfeleiknek.

Nehéz helyzetbe került az ingyenpénzes magyar startup, új lapot nyitnak

Nehéz helyzetbe került az ingyenpénzes magyar startup, új lapot nyitnak

Trükköző felhasználók, adatküldési problémák és az emiatt kialakult helyzet nem megfelelő kezelése vezetett oda, hogy a betéti kártyás visszatérítésekkel hódító PSD2-es fintech, a Recash nehéz helyzetbe került: felhasználókat és partnereket veszített. A társaság most új lapot nyitna: az ígéret szerint felszámolják az elmaradásaikat, sorban teljesítik az összes kifizetésüket, és költséghatékonyabb módon, webes alkalmazással folytatják a szolgáltatást.

Ingyenes TBSZ-szel csábítja a magyar ügyfeleket az európai befektetési platform

Ingyenes TBSZ-szel csábítja a magyar ügyfeleket az európai befektetési platform

Az európai befektetési piac sajátossága, hogy a lakosság töredékének vannak csak befektetései, a megtakarítások nagy része bankszámlákon inflálódik, aminek Martin Sokk, a Lightyear online kereskedelmi platform alapító-ügyvezetője szerint az az oka, hogy az átlagember bonyolultnak vagy költségesnek találja a pénzügyi közvetítők kínálta lehetőségeket. Véleményével nincs egyedül, az Európai Bizottság tavaly fogadott el egy befektetési javaslatcsomagot, amellyel növelni szeretnék a lakosság részvételét a befektetési piacon, akár az értékesítési ösztönzők és jutalékok szigorításával. A Lightyear megelőzte a szabályozót, mert az online platfrom számos befektetési lehetőséget kínál, miközben alacsony díjakkal operál, és olyan piaci sajátosságokat is integrál működésébe, mint a TBSZ nyitása magyar ügyfelek részére, méghozzá ingyenesen.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.