Nagyot nőtt a Gloster 2023-ban

Nagyot nőtt a Gloster 2023-ban

A Gloster korrigált nettó árbevétele 75 százalékkal, 10,3 milliárd forintra, ezen belül a külföldi értékesítésből származó bevétel pedig 130 százalékkal, 4,6 milliárd forintra nőtt 2023-ban. Az előző évhez képest a korrigált EBITDA 29 százalékos bővülést mutat, 976 millió forintot érve el - derült ki a vállalat 2023-as jelentéséből.

Meglepetés a Glostertől: 2026-tól jöhet az osztalék!

Meglepetés a Glostertől: 2026-tól jöhet az osztalék!

A jelentős külföldi terjeszkedés és belső szinergiahatások következtében további növekedést tervez a Gloster a következő két évre. 2026-ra 15,6 milliárdos árbevétel mellett több mint 3 milliárd forint EBITDA-t célzott meg a célgcsoport igazgatósága, és már osztalékot is fizetne – derül ki a társaság által közzétett befektetői prezentációból.

Nagy átalakulás a magyar felhőszolgáltatóknál: új piacvezető jön létre

Nagy átalakulás a magyar felhőszolgáltatóknál: új piacvezető jön létre

Februárban létrejött Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú Microsoft felhőszolgáltató partnercége. A Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. tulajdonosai a társaságok egyesüléséről írtak alá szerződést: a tranzakció célja az volt, hogy az egyesített cég Magyarország piacvezető szolgáltója legyen és néhány éven belül a régióban is meghatározó szereplővé váljon. A Portfolio az egyesülés hátteréről, a piaci lehetőségekről és a felhőszolgáltatások jövőjéről kérdezte Szekeres Viktort, Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatóság elnökét és Földesi Lászlót, a Systemfarmer Zrt. vezérigazgatóját.

Értékelte az Equilor a Gloster legújabb tranzakcióját

Értékelte az Equilor a Gloster legújabb tranzakcióját

A Gloster 2024. február 16-án jelentette be, hogy a Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. 2025 elejétől egyesülni fog Gloster Cloud néven. A tranzakciót friss elemzésében értékelte az Equilor.

Mi áll a Gloster újabb nagy dobása mögött?

Mi áll a Gloster újabb nagy dobása mögött?

Komoly változások jönnek a magyarországi felhőszolgáltatások piacán, miután egyesül a Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. Ezzel a Microsoft legnagyobb magyar tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jön létre - többek között erről beszélt a Portfolio Checklist keddi adásában Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatósági elnöke.

Régi trükköt vetne be a kormány, de van jó néhány probléma

Régi trükköt vetne be a kormány, de van jó néhány probléma

Már meghallgatható a Portfolio Checklist február 20-i adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy a kormány újra bevetné a magas nyomású gazdaság receptjét Magyarországon, ám ez közel sem biztos, hogy hozni fogja a korábbi, egyébként inkább felemás eredményeket, ráadásul a kockázatok is jelentősek. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makroelemzőjét kérdeztük. A műsor második felében arról beszéltünk, hogy komoly változások jönnek a magyarországi felhőszolgáltatások piacán, a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jön létre – ezzel kapcsolatban a tranzakcióban érintett Gloster igazgatósági elnöke, Szekeres Viktor volt a vendégünk.

Nagyon bizakodó az Erste a Gloster bejelentésével kapcsolatban

Nagyon bizakodó az Erste a Gloster bejelentésével kapcsolatban

A Gloster Cloud a múlt héten egyesüléséről írt alá szerződést a Systemfarmer Zrt.-vel, a tranzakció lezárulásával a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jöhet létre. Az ügylettel kapcsolatban megszólalt az Erste elemzője, aki kifejezetten pozitívan értékelte a fejleményt.

Újabb tranzakciót jelentett be a Gloster

Újabb tranzakciót jelentett be a Gloster

A Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. tulajdonosai a társaságok egyesüléséről írtak alá szerződést, így ezzel lépéssel a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jön létre.  A tranzakció célja, hogy az egyesített cég Magyarország piacvezető szolgáltója legyen és néhány éven belül a régióban is meghatározó szereplővé váljon - olvasható a társaság közleményében.

Összezavarta a kormány a piacot az éjszakai adóemeléssel

Összezavarta a kormány a piacot az éjszakai adóemeléssel

Már meghallgatható a Portfolio Checklist január 26-i adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy csütörtök éjjel újabb különadót kaptak a nyakukba a hazai gyógyszergyártók. Ez elsőre megijesztette a befektetőket, de közben kiderült, hogy gyakorlatilag technikai jellegű módosításról van szó, és hogy a változás egyébként pozitív hír a szektor számára. A témáról Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, makroelemzőjét kérdeztük. Adásunk második részében Szekeres Viktor, a pénteken a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájába átsorolt Gloster igazgatósági elnöke volt a vendégünk, harmadik témánk pedig az agrárium volt, amiről Tardos Gergelyt, az OTP Bank elemzési központjának vezetőjét kérdeztük.

Gloster: mindent átformál a mesterséges intelligencia, aki nem lesz egy kicsit techcég, az nem fog túlélni

Gloster: mindent átformál a mesterséges intelligencia, aki nem lesz egy kicsit techcég, az nem fog túlélni

Fülöp-szigeteki irodát nyit a Gloster, és hosszú távú cél, hogy az Egyesült Államok szoftverpiacán is megjelenjen – mondta el a kis hardvergyártóból nemzetközi informatikai szolgáltatóvá fejlődött vállalat alapító tulajdonosa és elnöke, Szekeres Viktor a Portfolio-nak adott interjúban. A Gloster részvényeivel a mai naptól a BÉT standard kategóriájában lehet kereskedni, és nem zárja ki a cégvezető, hogy a jövőben külföldi részvénykibocsátásra is sor kerülhet. A 2025-ös stratégia teljesítése jól halad, és további akvizíciók jöhetnek, többek között mesterséges intelligencia cégeket is vizsgál a vállalat – nyilatkozta a cégvezér.

Véleményt mondtak az elemzők a szintlépésre készülő Glosterről

Véleményt mondtak az elemzők a szintlépésre készülő Glosterről

Friss elemzést publikált ma reggel a Gloster részvényeiről az Erste és az Equilor azt követően, hogy a társaság közzétette rendelésállomány adatait. A standard kategóriába készülő vállalat részvényeit az Equilor változatlanul tartásra ajánlja, 1396 forintos célár mellett, ami a tegnapi záróárfolyamhoz képest 33 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az Erste sem változtatott a céláron és az ajánláson.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.