Nagyon bizakodó az Erste a Gloster bejelentésével kapcsolatban

Nagyon bizakodó az Erste a Gloster bejelentésével kapcsolatban

A Gloster Cloud a múlt héten egyesüléséről írt alá szerződést a Systemfarmer Zrt.-vel, a tranzakció lezárulásával a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jöhet létre. Az ügylettel kapcsolatban megszólalt az Erste elemzője, aki kifejezetten pozitívan értékelte a fejleményt.

Újabb tranzakciót jelentett be a Gloster

Újabb tranzakciót jelentett be a Gloster

A Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. tulajdonosai a társaságok egyesüléséről írtak alá szerződést, így ezzel lépéssel a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jön létre.  A tranzakció célja, hogy az egyesített cég Magyarország piacvezető szolgáltója legyen és néhány éven belül a régióban is meghatározó szereplővé váljon - olvasható a társaság közleményében.

Összezavarta a kormány a piacot az éjszakai adóemeléssel

Összezavarta a kormány a piacot az éjszakai adóemeléssel

Már meghallgatható a Portfolio Checklist január 26-i adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy csütörtök éjjel újabb különadót kaptak a nyakukba a hazai gyógyszergyártók. Ez elsőre megijesztette a befektetőket, de közben kiderült, hogy gyakorlatilag technikai jellegű módosításról van szó, és hogy a változás egyébként pozitív hír a szektor számára. A témáról Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, makroelemzőjét kérdeztük. Adásunk második részében Szekeres Viktor, a pénteken a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájába átsorolt Gloster igazgatósági elnöke volt a vendégünk, harmadik témánk pedig az agrárium volt, amiről Tardos Gergelyt, az OTP Bank elemzési központjának vezetőjét kérdeztük.

Gloster: mindent átformál a mesterséges intelligencia, aki nem lesz egy kicsit techcég, az nem fog túlélni

Gloster: mindent átformál a mesterséges intelligencia, aki nem lesz egy kicsit techcég, az nem fog túlélni

Fülöp-szigeteki irodát nyit a Gloster, és hosszú távú cél, hogy az Egyesült Államok szoftverpiacán is megjelenjen – mondta el a kis hardvergyártóból nemzetközi informatikai szolgáltatóvá fejlődött vállalat alapító tulajdonosa és elnöke, Szekeres Viktor a Portfolio-nak adott interjúban. A Gloster részvényeivel a mai naptól a BÉT standard kategóriájában lehet kereskedni, és nem zárja ki a cégvezető, hogy a jövőben külföldi részvénykibocsátásra is sor kerülhet. A 2025-ös stratégia teljesítése jól halad, és további akvizíciók jöhetnek, többek között mesterséges intelligencia cégeket is vizsgál a vállalat – nyilatkozta a cégvezér.

Véleményt mondtak az elemzők a szintlépésre készülő Glosterről

Véleményt mondtak az elemzők a szintlépésre készülő Glosterről

Friss elemzést publikált ma reggel a Gloster részvényeiről az Erste és az Equilor azt követően, hogy a társaság közzétette rendelésállomány adatait. A standard kategóriába készülő vállalat részvényeit az Equilor változatlanul tartásra ajánlja, 1396 forintos célár mellett, ami a tegnapi záróárfolyamhoz képest 33 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az Erste sem változtatott a céláron és az ajánláson.

Kis papírok nagy napja a tőzsdén

Kis papírok nagy napja a tőzsdén

Bár alapvetően a nemzetközi trendekkel együtt mozogva nyomott hangulatban zajlik a kereskedés a hazai tőzsdén, egyedi vállalati sztorikból azonban nincs hiány: több részvény is jelentős pluszban van a kereskedési nap felét követően.

Rekordszinten a Gloster nyitott rendelésállománya

Rekordszinten a Gloster nyitott rendelésállománya

A Gloster nettó 4134 millió forint értékű nyitott rendelésállománnyal zárta 2023. negyedik negyedévét, ami 170%-kal magasabb a 2022. év azonos időszakához képest, és új rekordot jelent a cég életében. A nagy növekedést egyszeri hatás is segíti, első alkalommal mutatta ki a korábban akvirált P92 nyitott rendelésálllományát a cég – derül ki a Gloster közleményéből.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.