Nem lehetetlen a külföldi terjeszkedés a hazai kkv-knak - itt a segítség

Portfolio
Szerdán egy sajtótájékoztató keretén belül bejelentették, Magyarországon tizenkét hazai szereplő együttműködésével létrejött egy olyan startupokat segítő megállapodás, ami egyesíti azt a tudást és kapcsolatrendszert, amellyel a hazai startupokat az elképzeléstől a nemzetközi piacra lépésig segíti, hogy az ötletből globális magyar sikersztori válhasson.

Számos hazai vállalkozás számára reális cél és komoly kitörési lehetőség lenne a külföldi piacra való terjeszkedés, azonban a határok átlépése összetett gazdasági, szakmai feladat a hazai start-upok, potenciális vállalkozók és a kkv-k számára. Éppen e célból valósult meg a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Hello Tomorrow, a Hiventures, az MVM- Smart Future Lab, a Startup Campus, a Tungsram és a Valor Hungariae egy olyan hétoldalú megállapodás, amely a Startup Campus Hungary powered by HEPA programban illetve bilaterális együttműködések keretében ösztönzik a magyar találmányok, innovatív vállalkozások és startupok nemzetközi piacra lépését.

Az ernyőmegállapodáshoz öt új tag is csatlakozott: az Eximbank Zrt., a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft., a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft.

Így egy olyan, Magyarországon egyedülálló közös platform jön létre immár minden érintett állami szereplő csatlakozásával, amely lefedi az ötlet fázistól a finanszírozáson át a piacra jutásig tartó folyamatot.

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója közölte, sokkal több kkv-ra lenne szükség a nemzetközi piacon, viszont a vállalkozásoknak számos nehézséggel kell szembenézniük. Épp ebben nyújtanak segítséget a szervezetek: legyen szó akár munkaerő biztosításról, akár prototípus gyártásról.

Jákli Gergely, az Eximbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy a tudatos pénzügyi eszközhasználattal a vállalati érték növelhető, ezáltal pedig a brand értéke is. Az Eximbank épp ebben tud a hazai kkv-k segítségére lenni.

Itt az idő vállalkozni, itt az ideje, hogy a magyar cégek megjelenjenek a külföldi piacokon!

- mondta.

Csizi Péter, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kitért arra, hogy a mai napig sok a tévhit a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását illetően. A KÉZMŰ közel 9000 munkavállallót foglalkoztat, folyamatosan bővülnek. Elmondása szerint a cég a külpiacra készülő vállalkozásoknak többek között a HR-folyamatokban, az első kis szériás termékek előállításában tudna segíteni.

A szereplők megállapodtak abban, hogy egységes platformra lépve összehangolják szakértelmüket, eszközeiket, kapcsolati rendszerüket, eseményeiket és közös szolgáltatási mátrixot hoznak létre, ezáltal még több magyar projektet tudnak segíteni a felfedezéstől a globális piacra való kilépésig.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF