Együttműködési megállapodást kötött a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem

Portfolio
Együttműködési megállapodást írt alá a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem a VOSZFESZT Vállalkozó Szabadegyetemen. A szövetség keretében a felsőoktatási intézményben önálló VOSZ-iroda nyílik azzal a céllal, hogy a vállalkozásokat közelebb hozzák az innovatív kutatásokhoz.

Ünnepélyesen aláírták csütörtökön Győrben megtartott VOSZFESZT eseményen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Széchenyi István Egyetem (SZIE) együttműködését elindító megállapodást.

Az együttműködés keretében a felsőoktatási intézmény Science Parkjában önálló VOSZ-iroda nyílik.

Ezzel a kis- és középvállalkozói szektor aktívan részt vesz majd a felsőoktatási intézmény életében, a közös munkából pedig innovatív megoldások, az üzleti életben is alkalmazható fejlesztések születnek majd – hangzott el az eseményen.

Gazdaságilag aktív felsőoktatás

A vállalkozói érdekképviselet által szervezett programsorozat keretében vezető hazai egyetemekkel együttműködve egyetemi városokban szerveznek konferenciákat a fiatal és gyakorló vállalkozói réteg számára. A rendezvénysorozat első állomása Győr.

A vállalkozásokkal kialakított szoros kapcsolat az egyetemek számára a jövőt jelenti, a huszonegyedik századi korszerű felsőoktatás a gazdasági életben is aktív, munkája révén pedig újabb innovációkat generál

– jelentette ki az eseményen Palkovics László, a Széchenyi István Egyetem Alapítványának kuratóriumi elnöke. „Mindez az Egyetemnek és a vállalkozásoknak is kölcsönösen előnyös helyzetet teremt.”

Hasznos fejlesztéseket várnak

A gazdasági életben a legfontosabb tényező a tudás lett, a gazdasági siker alapját egyre inkább az dönti el, hogy milyen hatékonysággal tudjuk integrálni működésünkbe a tudomány eredményeit – jelentette ki az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke.

Egy egyetem legfőbb értéke az, hogy az oktató- és kutatómunka mellett képes eredményes kapcsolatot fenntartani a vállalkozásokkal

– mondta el a rendezvényen Filep Bálint a Széchenyi István Egyetem elnöke. A hazai és nemzetközi vállalkozások fizikai közelségbe kerülnek a felsőoktatási intézmény oktatóival és hallgatóival az együttműködés révén, amelyből alkalmazható fejlesztések lesznek – tette hozzá.

Fotó: VOSZ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF