Itt az idő diákszámlát nyitni: mire figyeljünk a kedvezményeken túl?

Itt az idő diákszámlát nyitni: mire figyeljünk a kedvezményeken túl?

A szülők általában már 16-17 éves korú gyerekeiknek is nyitnak bankszámlát, de legkésőbb az egyetemi tanulmányok megkezdésével megkerülhetetlenné válik a folyószámla-nyitás: már az egyetemi beiratkozás során kötelező bankszámlaszámot megadni, illetve a diákmunka-központok is utalással rendezik a fizetéseket. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak diákszámla-konstrukciót a leendő ügyfelek, illetve milyen tanácsokkal segíti őket a családjuk.

Számlanyitás és albérletkeresés: ez vár a leendő egyetemistákra

Számlanyitás és albérletkeresés: ez vár a leendő egyetemistákra

A diákszámlák kifejezetten a fiatal, még tanuló korosztálynak készültek, az ő igényeiket és lehetőségeiket figyelembe véve lettek kialakítva. Bármelyik banknál választjuk is ezt a számlatípust, biztosan kedvezőbb feltételekkel találkozunk, mint egy hagyományos lakossági folyószámla esetén, ettől függetlenül az egyéni szempontok szerint érdemes mérlegelni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb. Aki először nyit bankszámlát, könnyen érezheti magát elveszve a konstrukciók között. Ilyenkor érdemes egy banki ügyintéző vagy idősebb felnőtt segítségét kérni. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámlák közül.

Diákszámlanyitás: hová menjünk, mit válasszunk?

Diákszámlanyitás: hová menjünk, mit válasszunk?

Bármelyik banknál választunk is a fiataloknak diákszámlát, biztosan kedvezőbb feltételekkel találkozunk, mint egy hagyományos lakossági folyószámla esetén, ettől függetlenül az egyéni szempontok szerint érdemes mérlegelni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető konstrukciók közül.

Két hét múlva jönnek a felvételi ponthatárok - Indul a roham a kiadó lakásokért

Két hét múlva jönnek a felvételi ponthatárok - Indul a roham a kiadó lakásokért

Alig két hét múlva, július 24-én hirdetik ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, és ezzel az egyetemvárosok bérleti piacain formálisan is indul a főszezon. A diákokat nagy választékkal várja a fővárosi bérlakáspiac, de az OTP Ingatlanpont szakértői szerint akár 10-20 százalékos árnövekedéssel is számolni kell.

Diákszámla-nyitás: ezekre érdemes figyelni

Diákszámla-nyitás: ezekre érdemes figyelni

A fiatal felnőttek első önálló bankszámlája általában egy diákszámla. Ezek a konstrukciók kifejezetten a fiatal, még tanuló korosztálynak készültek, az ő igényeiket és lehetőségeiket figyelembe véve lettek kialakítva. Bármelyik banknál választjuk is ezt a számlatípust, biztosan kedvezőbb feltételekkel találkozunk, mint egy hagyományos lakossági folyószámla esetén, ettől függetlenül az egyéni szempontok szerint érdemes mérlegelni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

Milyen életkorban nyissunk a gyereknek diákszámlát?

Milyen életkorban nyissunk a gyereknek diákszámlát?

Az egyetemi felvételi ponthatárokat hamarosan kihirdetik, ezért időszerű áttekinteni a bankok diákszámla-kínálatát. Sokan maradnak ugyanannál a banknál, ahol az első számlájukat megnyitották, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

Hamarosan dönteni kell: melyik diákszámlát válasszuk?

Hamarosan dönteni kell: melyik diákszámlát válasszuk?

A legtöbb fiatalnak már 16-17 évesen van saját bankszámlája, azonban az egyetemi tanulmányok megkezdésével megkerülhetetlenné válik a folyószámla-nyitás: már az egyetemi beiratkozás során kötelező bankszámlaszámot megadni, illetve a diákmunka-központok is utalással rendezik a fizetéseket. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak diákszámla-konstrukciót a leendő ügyfelek, illetve milyen tanácsokkal segíti őket a családjuk.

Új rektora lett a Műegyetemnek

Új rektora lett a Műegyetemnek

Hétfőtől Charaf Hassan egyetemi tanár a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora, megbízatása öt évre szól.

Új rektor jön a Corvinus Egyetem élére

Új rektor jön a Corvinus Egyetem élére

Lezárult a Corvinus megújulási folyamatának első szakasza, új időszak kezdődik az egyetem életében. Kinevezését követően – várhatóan augusztus 1-től – Bruno van Pottelsberghe rektor veszi át az egyetem vezetését, az elnöki feladatokat is ellátva. Az elnöki pozíciót az elmúlt öt évben betöltő Anthony Radev eddigi elnök a fenntartó stratégiai tanácsadójaként folytatja munkáját - közölte a Corvinus Egyetem.

Ezek a sulik nevelik a legtöbb milliárdost - Megjelent a lista

Ezek a sulik nevelik a legtöbb milliárdost - Megjelent a lista

Az Egyesült Államokban több mint 700 milliárdos él, így nem meglepő, hogy az ultragazdag elit tagjai közül sokan ugyanazokra az egyetemekre jártak. A Forbes 2024 júniusában közzétette azoknak az egyetemeknek a listáját, amelyeknek a legtöbb milliárdos van az öregdiák-hálózatában.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.