SZÉP-kártyások, figyelem! Sok pénzt bukhatnak, már csak két nap maradt

Portfolio
A SZÉP-kártya szabályai értelmében, akiknél több mint egy éve van pénz a számlájukon, évente kétszer, március 20-án és szeptember 20-án 15 százalékos díjat kell fizetniük a fel nem használt összeg után. Éppen ezért érdemes ellenőrizni a kártyákon gyűlő összegeket és elkölteni.

Ez a díj már tavaly májusban érintette azokat, akiknek 2022. október 15-e előtt érkezett pénzük volt a kártyájukon, és most újabb levonásra kerül sor, ezúttal 2024. március 20-án. Fontos tehát, hogy az érintettek ellenőrizzék a számlájuk állapotát, és amennyiben szükséges, gyorsan költsék el az összeget a levonás elkerülése érdekében – hívja fel a figyelmét cikkében azénpénzem.hu.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a közelmúltban arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentős összeg, közel 5 milliárd forint ragadt a SZÉP-kártyákhoz tartozó számlákon, ami 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatásokból származik. Az erre az időszakra eső pénzek elköltése fontos lenne a gazdaság élénkítése érdekében. Ennek érdekében a kormány a SZÉP-kártya szolgáltatókat felkérte, hogy tájékoztassák az érintett ügyfeleket a rendelkezésre álló cafeteria-összegükről.

Az adatok szerint 2023-ban rekordszintű összeget, összesen 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra. Ez jelentős növekedést mutat az előző évhez képest, részben azért, mert az éves kereten felül további összegeket lehetett utalni a kártyákra. Emellett az élelmiszer-vásárlásnál is lehetőség volt a népszerű cafeteria-elem SZÉP-kártyák használatára idén év elejéig.

Címlapkép: Egy vevő SZÉP-kártyával fizet Budapesten 2023. június 21-én. A fotó forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF