Előfizetői tartalom

NGM: 5 milliárd forint "alszik" a SZÉP-kártyákon

Portfolio
Hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi „alvó pénz” ragadt benn a SZÉP-kártyákon - közölte a Nemzetgazdasági minisztérium. A kártyákon lévő kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a kormány felkéri a SZÉP-kártya szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 000 forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján.

2023-ban minden eddiginél magasabb összeget, összesen 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra, amely negyedével, azaz több mint 90 milliárd forinttal haladta meg a 2022-ben látott összeget (354,7 milliárd forint). 2023-ban a kártyabirtokosok összesen több mint 449,4 milliárd forintot költöttek. A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés