Elindulnak a sztrádafelújítások és -fejlesztések, amikre a magyar autósok vártak

Portfolio
Március 20-án elindultak az idei szintrehozási munkálatok az M7-en, három helyszínen. A tönkrement burkolat cseréjének előkészítő munkái is megkezdődtek. A következő hetekben pedig az idei legkomolyabb építési feladatokba is belevágnak az M3-on, de idővel sorra kerül az M1, M15, M35, M4, M7, M70 és M8 sztrádák és gyorsforgalmik is – közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő.

Miután szerdán az M7-en már megtették, az MKIF Zrt. munkatársai a következő héten az M3-on is megkezdik a szintrehozást, ahol ezt a sztrádát érinti a legnagyobb része az idei felújításoknak. Az M1-en a felújítással, a húsvéti nagyobb forgalom miatt, megvárják az ünnepet és ott csak az azt követő héten vonulnak fel.  

Az M7-en, a tavalyi évhez hasonlóan, a vakáció ideje alatt, a Budapest és Balaton közötti szakaszon idén is szüneteltetik a munkát.

2024-ben is kilenc gyorsforgalmi úton folynak a munkálatok, köztük az M1, M15, M3, M30, M35, M4, M7, M70 és M8 sztrádákon. A felújítások 2025-ig tartanak és 538 kilométert, a koncessziós cég által üzemeltetett, fenntartott pálya 43%-t érintik.

Emellett 110 hidat és felüljárót is felújítanak ebben az évben, míg a tavaly augusztusban elindult pihenőhelyek felújítása is folytatódik. Idén néhány csomópontban is szükség lesz a burkolatok cseréjére, ami miatt várhatóan novemberig lehetnek zárások, terelések.

A közlekedőket arra kérik, hogy a tereléseknél lassítsanak, a kihelyezett táblák jelzéseit és a KRESZ-t mindig tartsák be, vigyázzanak az építőkre.

A tájékoztatásról gondoskodnak az MKIF Zrt. saját social media felületén, honlapján és az Útinform-oldalán keresztül is, ahol részletesen és előre tájékoztatják majd a közlekedőket a várható terelésekről, zárásokról, munkavégzésekről.

Címlapkép: Illusztráció. A fotó forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF