Robbanás Lágymányoson: egy ember meghalt

MTI
Robbanás történt péntek hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházában, két lakás teljes terjedelmében égett. A tűzoltók a romok átvizsgálása közben egy idős nő holttestére bukkantak. Két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia - számolt be a az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel.

Mukics Dániel azt írta az MTI-nek, hogy péntek hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.

A tűzoltók az egyik lakásban - a romok átkutatása közben - egy mozgásában korlátozott nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították - tudatta a szóvivő.

Átmenetileg ötven embernek kellett elhagynia a lakóhelyét, számukra a hatóságok melegedőbuszt kértek a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról. A társasházat szakemberek fogják átvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult - olvasható a közleményben.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF