Nyomás alatt a Boeing

Portfolio
A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

A Boeing az Alaska Airlines egy járatán történt incidens után került szigorú hatósági vizsgálat alá, amikor is egy kabinpanel felrobbant a levegőben, ami végül kényszerleszálláshoz vezetett. A cég jelenleg termelési bizonytalanságokkal néz szembe, elsősorban a 737 MAX modellekkel kapcsolatos minőségi problémák miatt. Emellett változások várhatóak a vállalat vezetőségében is.

Egy nappal korábban, szerdán a Moody's Investors Service csökkentette a Boeing hitelminősítését a befektetésre ajánlott osztályzatok legalacsonyabb szintjére.

Az S&P szerint nem valószínű, hogy a Boeing 2024-ben képes lesz elegendő szabad cash flow-t generálni ahhoz, hogy fedezze az adósságai törlesztésére szánt mintegy 5 milliárd dolláros összeget. A hitelminősítő kiemelte továbbá aggodalmait a repülőgépgyártó vezetőségével kapcsolatos bizonytalanságok miatt is, amelyek tovább súlyosbíthatják a cég helyzetét.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF