Továbbra is feszült a helyzet a zaporizzsjai atomerőműnél - Háborús híreink kedden

Ukrán és orosz források is újabb lövésekről számoltak be a zaporizzsjai atomerőmű közelében. Az orosz védelmi miniszter és az ENSZ vezetője hétfőn telefonon egyeztetett az erőmű biztonsági helyzetéről. A Kremlből származó források szerint a Moszkva által az ukrajnai Herszon régióban kinevezett adminisztráció szeptember 11-én népszavazást tervez tartani az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Nagy a tét: Ukrajnába utazik az ENSZ-főtitkár, Zelenszkijjel és Erdogannal tárgyal

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön Ukrajnában találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Recep Tayyip Erdogan török elnökkel - közölte az ENSZ szóvivője -, pénteken pedig ellátogat a fekete-tengeri Odessza kikötőjébe, ahová az ENSZ által közvetített megállapodás értelmében újraindult a gabonaexport - számolt be a Reuters.

Tovább a cikkhez

Olyan nukleáris rakétát villantott Amerika, amivel Moszkvát és Pekinget is elrettentheti

Az Egyesült Államok hadserege kedden közölte, hogy végrehajtotta a Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakéta tesztjét, amelyet először az ukrán-orosz konfliktus, később pedig a pekingi nagyszabású hadgyakorlatok miatt halasztottak el – számolt be róla a Reuters.

Tovább a cikkhez

Kiadták a figyelmeztetést: újabb országot szemelt ki Putyin, hamarosan indulhat a támadás

Az orosz erők valószínűleg Moldovát veszik célba, ha sikerrel járnak az ukrajnai invázióban, egy szakértő szerint akár hamarabb is - írja a Newsweek.

Tovább a cikkhez

Továbbra sem utazhatnak külföldre a hadköteles korú ukrán férfiak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasítóan válaszolt arra a lakossági petícióra, amelyben azt kezdeményezték, hogy a hadköteles korú férfiak is utazhassanak Ukrajnából külföldre a hadiállapot ideje alatt - számolt be kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Tovább a cikkhez

Törökország ismét kinyitja Pandora szelencéjét: újra orosz rakétákat vásárolnának

Oroszország és Törökország szerződést írt alá arról, hogy Ankarának szállítanak egy második adag Sz-400-as légvédelmi rendszert - idézte a TASZSZ orosz állami hírügynökség kedden az orosz katonai együttműködési szolgálat vezetőjét.

Tovább a cikkhez

Drasztikusan csökkenti az oroszoknak kiadható vízumok számát Finnország

Finnország kilencven százalékkal csökkenti az orosz állampolgároknak kiadható vízumok számát szeptember elsejétől - jelentette be Helsinkiben a finn külügyminiszter kedden.

Tovább a cikkhez

Ukrán különleges erők állhatnak a krími robbanások mögött

A krími lőszerraktárban történt mai robbantást a térségen belül tevékenykedő ukrán különleges erők hajtották végre - értesült a Sky News.

Tovább a cikkhez

Újabb robbanásokról számoltak a be a Krím-félszigeten

Ezúttal Szimferopolból történt robbanásokról érkeztek jelentések, mintegy 93 kilométer távolságra a reggeli, lőszerraktárban történt robbanástól, amely megrongált egy vasúti pályát északon, Dzsankoj közelében – írja a Guardian.

Tovább a cikkhez

Kemény kijelentés Putyintól: szerinte erre használja Ukrajnát a Nyugat

A Nyugat megingatta az európai biztonság rendszerét, és ágyútölteléknek használja Ukrajnát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia részvevőihez intézett keddi beszédében.

Tovább a cikkhez

Putyin: a Nyugat új NATO-t hozna létre Ázsiában

Vlagyimir Putyin ma azt mondta, hogy a nyugati országok egy "NATO-szerű rendszer" kiterjesztésére törekszenek az ázsiai-csendes-óceáni térségre - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Orosz védelmi miniszter: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden a moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián tartott beszédében kijelentette, hogy Oroszországnak nincs szüksége nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában - írja Reuters.

Tovább a cikkhez

Ukrajna: elérhető lassan a háború előtti export szintje?

Miközben Ukrajna gabonaexportjának a volumene szeptemberre egyre jobban meg tudja közelíteni az ukrán infrastrukturális miniszterhelyettes szerint a háború előtti szintet, újabb 5 hajó futott ki ma kikötőiből, illetve talán célba ért a régóta úton lévő első hajó is.

Tovább a cikkhez

Videó: ismét gigantikus robbanás rázta meg a Krímet

Kedd reggel több felvétel is megjelent az interneten, amelyen egy hatalmas robbanás látható a Krím-félsziget északi részén fekvő Azovszke városában. A település nagyjából 200 kilométerre húzódik a frontvonalaktól.

Tovább a cikkhez

Brit hírszerzési jelentés: az oroszok visszafogják magukat a Fekete-tengeren

A brit védelmi minisztérium kedd reggel is közzétette hírszerzési jelentését az ukrajnai háború alakulásáról.

Tovább a cikkhez

Az oroszok szerint Ukrajna folyamatosan lövi amerikai fegyverekkel a zaporizzsjai atomerőművet

Az ukrán fegyveres erők hétfőn két óra alatt mintegy 25 nehéztüzérségi csapást mértek Enerhodarra és a zaporizzsjai atomerőmű környékére - közölte Vlagyimir Rogov, az ukrajnai Zaporizzsja megye Moszkva-barát regionális katonai és polgári közigazgatása főtanácsának tagja a Telegram -csatornáján.

Tovább a cikkhez
Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF