Kegyetlenül őszinte harctéri beszámolót tett közzé egy donbaszi szakadár

Portfolio
Az orosz-ukrán háború februári kitörése óta több fotó és videó is elterjedt az interneten, melyeken a „Luhanszki Népköztársaság” és a „Donyecki Népköztársaság” felszerelése, pontosabban annak hiánya volt látható. A napokban egy donbaszi katona videót tett közzé, melyben brutális őszinteséggel vall a frontvonalon uralkodó állapotokról.

A videót készítő két katona egy erdőben várakozik, és elmondásuk szerint néhány perce az ukrán csapatok aknavetővel lőtték a pozíciójukat. Meglátásuk szerint senkit nem érdekel az, hogy mi történik velük.

Az egyik katona elmondja, hogy lényegében semmilyen nehézfegyverzetük nincs, csak egy gépkarabélyuk, a hozzá tartozó lőszer, és egy bajonett.

A parancsnokok komplett hülyék, franc se tudja hol vannak. Ők lógtak meg először, senki sincs itt, csak a zsoldosok.

A videót készítő harcos szerint

a mező túloldalán ott vannak [az ukránok], mi pedig itt ülünk élelem és víz nélkül.

Korábban több felvétel is megjelent, melyeken a donbaszi szakadárok forgó tolózáras Moszin-Nagant puskákkal, és Maxim vízhűtéses géppuskákkal láthatóak. A világháborúban nagy számban alkalmazott fegyverek napjainkban teljesen elavultnak számítanak. Ennek fényében érdemes megjegyezni, hogy az egyik katonánál, bár a videó minősége miatt nehezen kivehető, de úgy tűnik, hogy egy AK-12-es gépkarabély van, amely az oroszok rendelkezésére álló legmodernebb Kalasnyikov variáns.

A címlapkép illusztráció, forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF