Csúnyán kiakadt Prigozsin a Moszkvát ért dróntámadás miatt

Portfolio
Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője Telegram-oldalán tett közzé egy káromkodásokkal teletűzdelt hangfelvételt, melyben az orosz védelmi minisztériumot hibáztatta a Moszkvát ért kedd reggeli dróntámadásért – írja a CNN.

Prigozsin elmondta, már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni foglalkozni a drónprogramokkal, így Oroszország most évekkel, sőt évtizedekkel van lemaradva ellenfeleivel szemben. Hozzátette, az orosz védelmi minisztérium

abszolút nem tett semmit,

hogy kövesse a dróntechnológia fejlődését.

A zsoldosvezér nyomdafestéket nem tűrő módon szólította meg a védelmi minisztériumot, amellyel már hónapok óta súlyos vitában áll.

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő elmondta, Vlagyimir Putyin orosz elnököt azonnal értesítették az incidensről. A dróntámadást szerinte Kijev követte el, és ez szerinte ismét igazolta, hogy szükség van a „különleges katonai műveletre”.

Az orosz védelmi minisztérium szerint nyolc drónnal támadtak Moszkvára. Ezek közül hármat elektronikus zavarórendszerrel térítettek el céljuktól, ötöt pedig Pancír légvédelmi rakétákkal lőttek le.

Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere szerint a lelőtt drónok alkatrészei számos épületben kárt okoztak.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán tanácsadója tagadta Ukrajna közvetlen részvételét a dróntámadásban.

Címlapkép: Rendőrök egy elkerített lakóépületnél egy dróntámadás után Moszkvában 2023. május 30-án.MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF