Látványos videó: közvetlen közelről kaptak el egy orosz tankot a partizánok

Portfolio
Korábban nem látott, sisakkamerás videó jelent meg az orosz-ukrán határon zajló harcokról, a felvételt az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) egyik Kijevhez lojális katona rögzítette. Az állítólag Belgorodban készült videón az látható, ahogy a fegyveres közvetlen közelről lő rá egy orosz harckocsira egy M72-es páncéltörő gránátvetővel.

Az orosz elnökválasztás hetében több alkalommal is betörtek Ukrajna területéről fegyveresek Oroszország területére, az akcióban résztvevő egyik szervezet, az RDK most friss felvételeket publikált a harcokról.

A rövid, mindössze 33 másodperces videón egy rajtaütés látható: az RDK katonája egy közelgő orosz tankot észlel, majd kezébe veszi M72-es páncéltörő gránátvetőjét, hogy közvetlen közelről lője meg az ellenséges harckocsit.

A videó közepe felé történik meg a találat: a harckocsi lánctalpai körül apró lángnyelvek láthatók. A kár azonban nem tűnik egyáltalán komolynak, az orosz tank látható sérülés nélkül tovább robog.

Az RDK és más „orosz partizán” csoportok az orosz választások miatt törtek be Oroszország határ menti régióiba, az akcióknak több tucat elesett katonán kívül nem sok értelme volt. Területet nem sikerült megtartani és a választások menetébe sem sikerült érdemben bezavarni.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF