Nagy bejelentést tett az elnökjelölt, aki a feje tetejére állíthatja a Trump-Biden összecsapást

Portfolio
Az eredetileg demokrataként, majd október óta független elnökjelöltként kampányoló Robert F. Kennedy Jr. tegnap bejelentette Kaliforniában, hogy Nicole Shanahan jogászt, üzletasszonyt választotta alelnökjelöltjeként - számol be a The Hill. Kennedy harmadik párti jelöltként évtizedek óta nem látott népszerűséggel bír, így könnyen lehet, hogy befolyásolni fogja a novemberi elnökválasztás kimenetelét.

Robert F. Kennedy Jr. a 38 éves ügyvédet és vállalkozót, Nicole Shanahant választotta maga mellé alelnökjelöltként a független elnökválasztási kampányában, amit kedden jelentett be a kaliforniai Oaklandben tartott rendezvényén.

Az ifjabb Bobby Kennedy a rendezvényen elmondta, hogy a részben ázsiai-amerikai származású Shanahan

"minden rémisztő akadályt legyőzött, és az amerikai álom legmagasabb szintjére jutott."

A jogi végzettségű kaliforniai vállalkozó egy analitikai cég alapítója, a technológiai iparban szerzett tapasztalatát pedig Kennedy is kiemelte, mivel szerinte mélyreható ismeretekkel rendelkezik arról, hogy a Big Tech hogyan használja a mesterséges intelligenciát "a nyilvánosság manipulálására." A tehetős Shanahan 2023-ban vált el volt férjétől, a Google-alapító Sergey Brintől. 

Shanahan személyével korban, nemben és származásban is sokszínűbbé vált Kennedy kampánya, hiszen az alelnökjelölt több mint három évtizeddel fiatalabb a 70 éves Kennedynél. Bár az RFK Jr.-ként emlegetett politikus még így is éveket ver a 77 éves republikánus Donald Trumpra és a 81 éves demokrata Joe Bidenre, az Egyesült Államok két nagy pártjának az elnökjelöltjére.

Bár a politikában teljesen újoncnak számít, Nicole Shanahan nem ismeretlen Kennedy kampánya számára, mivel ő finanszírozta a független jelölt februári Super Bowl-reklámjának nagy részét. A RealClearPolling átlaga alapján

KENNEDY ORSZÁGOS TÁMOGATOTTSÁGA 12,3 SZÁZALÉKON ÁLL

háromszereplős verseny esetén.

Címlapkép: Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt bejelentette, hogy Nicole Shanahan ügyvéd, technológiai vállalkozó és filantróp a Kennedy-kampány alelnökjelöltje lesz egy rendezvényen a kaliforniai Oaklandben (Egyesült Államok) 2024. március 26-án. Címlapkép forrása: Tayfun Coskun/Anadolu via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF