Elismerte Amerika: sokat tanultak az oroszok a háborúból, félelmetes hadsereget épít Moszkva

Portfolio
Oroszország szinte teljesen átépítette haderejét, most már komoly fenyegetést jelent nemcsak Ukrajnára nézve, hanem a NATO-val szemben is – mondta Kurt Campbell amerikai helyettes külügyminiszter egy konferencián.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Az a helyzetértékelésünk, hogy Oroszország teljesen átalakult katonai szempontból. Az invázió kezdeti kudarcai után komoly reformok történtek és most fenyegetést jelentenek Ukrajnára

– mondta Campbell a Business Insider szerint.

Hozzátette: nem csupán Ukrajnára jelent fenyegetést Oroszország, de új képességei Európa stabilitására és a NATO-ra nézve is veszélyesek.

Arról is beszélt, hogy szerinte Kína is támogatja Oroszország területszerző háborúját sok szempontból, csak nem fegyverrel.

Címlapkép forrása: Sean Gallup/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF