Zelenszkij szerint Ukrajna hamarosan kifogyhat a légvédelmi rakétákból

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna légvédelmi rakétakészlete kimerülhet, ha Oroszország folytatja intenzív bombázási kampányát, ami az ország védelmi képességének romlását eredményezheti.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy szombaton közvetített interjúban hívta fel a figyelmet arra, hogy Ukrajna légvédelmi rakétakészletei kimerülhetnek, amennyiben Oroszország továbbra is intenzíven folytatja a nagy hatótávolságú bombázásokat. Az elnök ezzel kapcsolatosan kiemelte, hogy az ország légvédelmi helyzetének romlása aggodalomra ad okot, különösen azután, hogy Oroszország hetek óta masszív rakéta- és dróntámadásokkal sújtotta az energiarendszert, városokat és településeket.

Zelenszkij nyomatékosította, hogy Ukrajna jelenleg rendelkezik elegendő légvédelmi kapacitással a támadások elleni védekezésre, de már most nehézségekbe ütközik dönteni arról, mely területeket védje meg prioritásként. Ebben a kontextusban hangsúlyozta a Patriot légvédelmi rendszerek szükségességét. Ezek a fejlett amerikai rendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak az orosz ballisztikus és hiperszonikus rakéták elleni védekezésben, melyek percek alatt képesek elérni céljaikat.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF