Fotók: megépítették az oroszok a háború legbizarrabb harckocsiját – Ez mégis micsoda?

Portfolio
Bár az orosz és az ukrán hadsereg egyaránt szereti mindenféle improvizált kiegészítő felszereléssel védeni saját harcjárműveit, az orosz haderő alighanem összerakta a háború eddigi legbizarabb tákolmányát friss felvételek szerint.

Egy ukrán drón kapta lencsevégre az alábbi eszközt:

Minden jel arra mutat, hogy a háztetőszerű tákolmány alatt egy orosz harckocsi bújik meg, melyet kezelői improvizált kiegészítő-páncélzattal szereltek fel.

A tákolmány célja alighanem az, hogy plusz egy védőréteget képezzen a harckocsi körül, dróntámadásokkal, páncéltörő rakétákkal szemben. Hogy mennyire lesz működőképes a szerkezet, nagyrészt attól függ, milyen vastagságú, milyen minőségű a páncélzat, de az alighanem (szinte) biztosra vehető, hogy az aknagránátos drónokat megfogja.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A gépről közelebbi felvétel is előkerült nemrég, jól látható rajta, hogy a tákolmány alatt egy régi, szovjet harckocsi bújik meg, talán egy T-80-as.

Lehet, a megoldásnak köszönhetően jelentősen nő a harcjármű össztömege és csökken annak mobilitása, de a harckocsi kezelőszemélyzete alighanem úgy ítélte meg a helyzetet, hogy sokkal nagyobb veszélyt jelentenek az ukrán drónok és páncéltörő rakéták, mint bármilyen terepakadály.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF