Két új autómárka érkezik Magyarországra
Gazdaság

Két új autómárka érkezik Magyarországra

Portfolio
A Duna Autó Cégcsoportnál indul a kínai SERES és DFSK márkák országos disztribúciója - jelentette be a kereskedő. Az erről szóló megállapodást a SOKON cégcsoport képviselőivel írták alá.

A csoport 2005 óta exportálja a SERES és DFSK márkákat világszerte, több mint 70 országba (többek között Olaszország, Egyesült Királyság, Franciaország és Németország). 2022-ben az alternatív meghajtású járműveinek értékesítése a tengerentúlon 193,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg bevétele csaknem 50 százalékkal.

A magyarországi nyitással párhuzamosan további 11 európai országban egyszerre kezdik meg terjeszkedésüket.

A személyautók mellett megjelennek a kishaszonjárművek is (dobozos és platós kivitelben egyaránt). Testvérmárkák révén a két márka értékesítése közös szalonban történhet. A Duna Autó Cégcsoport célja, hogy az első szalonok még 2024-ben megkezdjék az értékesítést.

Ebben az évben 4-6 márkakereskedést terveznek nyitni, míg 2025-re ezt a számot 10-15-re növelnék.

Az óbudai cégcsoport az első teljes évre 1 százalékos piaci részesedési célt tűzött ki.

A SERES-nél tisztán elektromos és hatótávnövelt kínálattal nyitnak, méghozzá négy modellel míg a DFSK választékában a hagyományos és elektromos meghajtású járművek egyaránt megtalálhatóak lesznek. A bevezető kínálatban 3 személyautó modell és 4 kishaszongépjármű érkezik a magyar vevőkhöz.

Magyarországra érkező SERES modellek:

  • SERES3 BEV
  • SERES5 BEV
  • SERES5 REV
  • SERES7 REV

Magyarországra érkező DFSK modellek:

Személyautók

  • DFSK 500 (ICE)
  • DFSK 600 (ICE)
  • DSFK E5 (PHEV)

Haszongépjárművek

  • DFSK C31, C35 (ICE)
  • DFSK EC31 (BEV)
  • DFSK EC75 (BEV)

A SERES márkanév ógörögül a „selyem földjét” vagyis Kínát jelenti, de ez az öt betű mögöttes tartalmat is magában hordoz (S – Silicon Valley, E – Electric Vehicle, R – Range-extended).

SERES 7

A MÁRKÁT 1986-ban alapították, 2023-ban több mint 150 ezer alternatív meghajtású járművet értékesítettek és Kína TOP 500 vállalata között tartják őket számon. 2016-ban megalapították globális K+F központjukat az amerikai Szilícium-völgyben. Az elmúlt években a SERES ezen globális, multinacionális K+F bázisa számos eredményt ért el. Kifejlesztették többek között a világ vezető akkumulátor-kezelő rendszerét, modernizálták a hőkezelést és a többszörös akkumulátor-védelmet, valamint a SERES nevéhez fűződik a négymotoros vezetési platform, az elektromos meghajtási magtechnológia, és a járműalapú hatótávnövelő platform is. Jelenleg több mint ezer kínai/amerikai műszaki szabadalom van, amelyeket a SERES már bejelentett vagy megszerzett. A SERES Kínában és az Egyesült Államokban megvalósította az új energiahordozó elektromos járművek gyártásának kettős elrendezését, létrehozva az ipar 4.0 szabványos intelligens gyárakat, új elektromos járműtermékeket gyártva az ügyfelek számára.

Az Európában történő terjeszkedést az Amszterdamban létrehozott közel 50 fős értékesítési és marketing központ irányítja.

DFSK E5

A DFSK a Seres Group családjába tartozik 2022 óta. A DFSK magyarországi indulásakor mind kishaszon-, mind személygépjárművekkel képviselteti magát. Előbbiek elektromos és hagyományos benzines meghajtással is elérhetőek, utóbbiak tisztán elektromos és plug-in hibrid változatban vásárolhatóak majd meg.

A Duna Autó Cégcsoport szervezetileg különálló céget hoz létre a két márka képviseletére.

A képek forrása: Duna Autó

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Levághatnák Magyarországot az orosz gázról! - Súlyos döntést hozott a kormány
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
moodys hitelminősítő