Robbanás történt egy erőműben Olaszországban

Portfolio
Négy ember meghalt, többeket pedig még keresnek egy észak-olaszországi vízerőműben történt robbanás után. A detonáció a víz alatt történt a Suviana-tónál található erőműben, Bologna városától mintegy 70 kilométerre. Egyelőre még nem tudni mi okozta a detonációt.

Az incidens feltehetően karbantartási munkálatok közben történt, ami tüzet okozott és felrobbant egy turbinát a felszín alatti nyolcadik szinten. Ennek következtében az alatta lévő emeletet elöntötte a víz – írja a BBC.

A mentési munkálatok nagy kihívást jelentettek, mivel az érintett terület 30 méterrel a tó felszíne alatt van. Egy búvár arról számolt be, hogy eljutott a mínusz hetedik emeletig, de nem tudta elérni a lejjebb rekedt személyeket. Több embert súlyos égési sérülésekkel a közeli kórházakba szállítottak.

Az Enel Green Power olasz energetikai vállalat tulajdonában lévő erőmű leállította a termelést. A vállalat azonban kijelentette, hogy nincs jele annak, hogy a gáton keletkezett volna kár. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök aggodalmát fejezte ki a helyzet miatt, és köszönetét fejezte ki a mentőszolgálatoknak. A robbanás okát jelenleg vizsgálják.

Címlapkép: A Suviana-gát a bolognai Appenninekben, a Suviana-tón, Bolognától nem messze. A fotó forrása: Claudio Caridi via Getty Images.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF