Izraeli katonák lépték át a libanoni határt, csúnya vége lett az akciónak

MTI
Portfolio
Négy izraeli katona sebesült meg robbanások következtében, miután behatoltak Libanon déli részébe - közölte hétfőn a Hezbollah libanoni síita szervezet.

Közleményük szerint az akciót Tál Iszmádl közelében, közvetlen az izraeli-libanoni határ mellett robbanószerkezetekkel hajtották végre. Hozzátették továbbá, hogy két hullámban rakétatámadást intéztek katonai célpontok ellen az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon.

A síita szervezet közleménye szerint a harcosai robbanószerkezeteket helyeztek el, majd amikor az izraeli Golani-dandár egyik járőre átkelt Libanonba és megközelítette azokat, egyszerűen felrobbantották őket. A Hezbollah szerint halálos áldozata is van az izraeli akciónak.

Az izraeli hadsereg bejelentése szerint a négy katonát bevetés közben, hétfő éjjel érte a támadás, és "egyikük ismeretlen eredetű robbanás következtében szenvedett súlyos sérülést".

Az izraeli közlemény azt is megerősítette, hogy az incidens több száz méter mélyen libanoni területen történt.

A Hamász palesztin terrorszervezettel szövetséges Hezbollah és Izrael között a gázai háború kezdete óra rendszeresek a villongások a zsidó állam északi részén és Dél-Libanonban, de azóta ez lehet az első alkalom, hogy izraeli katonák behatoltak Libanon déli részére, és ott megtámadták őket.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF