Kiderült, milyen megtorlást tervez Izrael: egyenesen Washingtonból jönnek az infók

Portfolio
Izrael megtorlást hajt végre hamarosan Irán ellen, azonban nem közvetlenül a perzsa államra mér majd csapást – írja négy, amerikai kormányhoz köthető forrás alapján az NBC.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A lap forrásai szerint Izrael Szíriában és Libanonban támad majd Iránhoz, illetve a Hezbollahhoz köthető célpontokat, de nem támadja meg Irán területét. Az amerikai tisztviselők elmondták: az erről szóló, végleges döntést még nem ismerik, viszont megkapták Izrael lehetséges válaszcsapásainak terveit még az iráni támadás előtt, és mivel a perzsa állam vasárnapi akciója nem okozott lényeges kárt Izraelnek, valószínűleg limitáltabb forgatókönyv mellett döntött Jeruzsálem.

Arra is kitértek: bármit is dönt Izrael, az Egyesült Államok nem fogja segíteni a zsidó államot az ellencsapásban. Azt is elmondták, hogy amennyiben Izrael komoly, Irán elleni válaszcsapást tervez, Amerika erről biztosan időben tudni fog, mert egy ilyen megtorlás az egész Közel-Keletre nézve destabilizáló lehet. Ilyen tájékoztatást Amerika nem kapott.

Izrael ma jelentette be, hogy lesz megtorlás, de nem konkretizálták, hogy egyáltalán katonai akcióról lesz-e szó.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF