Hatalmas fordulat: már ma megjelenhetnek az Ukrajnának szánt segélycsomag részletei

Portfolio
Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News.

Ezen felül egy negyedik javaslat is megjelenik majd, amely Oroszország, Kína és Irán elleni intézkedéseket foglal magában.

Johnson hozzátette, hogy a Képviselőház szabályzati bizottsága egy külön határbiztonsági törvényjavaslatot is közzétesz. A végleges elfogadásról szóló szavazást a tervek szerint szombat este tartják.

Ahogy arról beszámoltunk, Mike Johnson nemrég állt elő azzal az ötlettel, hogy

RÉSZEKRE BONTVA, több KÜLÖN törvényJAVASLATKÉNT TARTsanak SZAVAZást a kiemelten fontos támogatásokról.

Így külön bontják Ukrajna 60 milliárd dolláros, Izrael 14 milliárd dolláros és a Kína feltartóztatását célzó indo-csendes-óceáni régió támogatását.

A Mike Johnson vezette Képviselőház republikánus szárnya több mint hat hónapja blokkolja Ukrajna segélyezését. Izrael támogatása kétpárti, Ukrajna azonban megosztó kérdés a Republikánus Pártban. A jobboldali populista politikusok nem támogatják a további fegyvertranszfereket, a „war hawk” republikánusok viszont gyengének tartják a Biden-kormány fellépését és még több fegyvert szeretnének küldeni az oroszok elleni harchoz.

Címlapkép forrása: © 2024 Bill Clark via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF