Volt izraeli miniszterelnök: már megaláztuk Iránt, nincs szükség az eszkalációra

Portfolio
Ehud Olmert, Izrael volt miniszterelnöke arra kérte kormányát, hogy tartózkodjon az Irán által a hétvégén végrehajtott támadásokra adott katonai választól, hangsúlyozva, hogy Izrael már megbüntette Teheránt - írta meg a CNN.

Ehud Olmert, Izrael volt miniszterelnöke, arra kérte a kormányt, hogy tartózkodjon az Irán által a hétvégén végrehajtott támadásokra adott katonai választól. O

lmert szerint Izrael már "megalázó és erőteljes" módon megbüntette az iszlám köztársaságot azzal, hogy kivédte a hétvégi támadást.

A GLZ rádióban szerdán tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a fő cél most a gázai túszok hazahozatala kell, hogy legyen, és arra szólította fel az országot, hogy kerülje a konfliktus eszkalálódását.

Olmert elismerte, hogy bár az iráni támadás megvetendő cselekedet volt, Izrael állam demonstrálta erejét. Kiemelte, hogy szombaton Izrael jelentős nemzetközi támogatást kapva - többek között az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból és néhány arab országból - kiemelkedő katonai sikert ért el Irán ellen.

Olmert úgy véli, hogy Izrael ezzel elért mindent, amit kellett, anélkül, hogy további támadó vagy büntető intézkedéseket hozott volna. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy elkerüljék az újabb adok-kapokot Iránnal.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF