Hotelfejlesztésbe kezd a BIF az Andrássy úti épületben

Portfolio
Saját részvényekért cserébe vásárolt meg egy Andrássy úti ingatlant a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF), amivel a társaság még közelebb került ahhoz, hogy szit legyen. A tranzakció kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogy az új tulajdonos milyen funkciót szán a frissen vásárolt épületnek.
Csereszerződést kötött a Waybridge Estates Kft-vel a BIF, melynek során az Andrássy út 80. szám alatti ingatlan teljes tulajdoni hányada, 400 ezer darab részvényért cserébe a társaság tulajdonába került.

Az Andrássy út 82. szám alatti szomszédos ingatlan már korábban is a BIF tulajdonában állt, a mostani vásárlással az alapterületében és jellegében is hasonló, mellette álló ingatlant vásárolta meg a cég - mondta el a Portfolio Ingatlan megkeresésére Sajgál Gábor, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója.


Sajgál Gábor

vezérigazgató

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.

Sajgál Gábor a Budapesti Ingatlan Nyrt.-nél ingatlanhasznosítási üzletág-igazgatóként kezdett dolgozni 2011-ben, a Társaság vezérigazgatója 2016. decembere óta. Tanulmányait az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Épületgépész... Tovább »

Az akvizícióval egy 700 négyzetméteres telken álló 1000 négyzetméteres épület került a társaság tulajdonába, amelynek teljes beépíthetősége 3300 négyzetméter, de a terepszint alatt további 700 négyzetméternyi mélygarázs építésére van lehetőség. A BIF célja, hogy a két ingatlant közösen átalakítva egy 8000 négyzetéteres boutique hotelt hozzon létre, bérbe adva azt valamely Budapest iránt érdeklődő szállodaláncnak - tette hozzá a vezérigazgató.

A nagyjából 100 szobásra tervezett hotelnek már idén elkezdődik a tervezési és engedélyeztetési folyamata, a kivitelezést követően pedig 2020 elején nyithatja meg kapuit a vendégek előtt. A teljes beruházás mintegy 3,5-4 milliárd forintból valósulhat meg.

A lépéssel az eddig 9,62 százalékos közkézhányad várhatóan 11 százalék fölé emelkedik majd, amivel a BIF újabb lépést tesz afelé, hogy az év végéig teljesítse a szit-té (szabályozott ingatlanbefektetési társaság) válás feltételét, ami 25 százalékos közkézhányad. A társaság szit-tel kapcsolatos terveiről a cég vezérigazgatója, tavaly novemberben részletes interjút adott a Portfolionak.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF